retrobament musical

Maria del Mar Bonet torna al Lliure amb el piano de Manel Camp

El duo presentarà 'Blaus de l'ànima' el 27 de setembre

Manel Camp i Maria del Mar Bonet, aquesta setmana al Lliure de Gràcia.

Manel Camp i Maria del Mar Bonet, aquesta setmana al Lliure de Gràcia. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Era l'any 1988 quan la cantant Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp van presentar al Lliure de Gràcia el discBen a prop.I des d'aleshores les seves carreres han seguit així, molt unides. Tant, que han decidit recuperar el repertori i l'esperit d'aquell disc a Blaus de l'ànima, un doble treball fet amb material inèdit que surt avui, 11 de setembre, al mercat. I no tan sols això, també tornen a aquest mateix escenari: ells seran els encarregats d'inaugurar la nova temporada de la sala, del 27 de setembre al 2 d'octubre.

«El fet d'estrenar aquest disc i que sigui precisament aquí és tot un honor -afirma Bonet-. El teatre pot haver canviat de color i de forma, però aquell antic batec de llibertat que el feia tan especial, tan únic a tot el món, segueix molt vigent». Camp, per la seva part, emfatitza que tant el disc com els recitals «representen tot un fet social, polític, cultural i lingüístic, en aquests moments difícils». I malgrat que admet que beuen de fonts musicals diferents, assegura que el seu so «és molt homogeni», tant quan toquen «estàndards de jazz com en les peces d'ella».

Notícies relacionades

Peces de Gershwin, Serrat, Joan Bibiloni, Rolling Stones, Billie Holliday i Toti Soler, entre d'altres, conviuen amb poemes de Maria Aurèlia Capmany, Maria Mercè Marçal i Miquel Àngel Riera, en aquest acurat i generós disc de 22 cançons, que interpretaran en directe en una gira que també inclou bolos a ciutats com Madrid (Sala Clamores) i Alacant, així com en diverses poblacions de Catalunya.

GRANS ÈXITS/ Els seguidors de Bonet podran escoltarhitsclau de la seva carrera, com La balanguera, Jim, L'àguila negra, Mercèi la «sempre vigent»Què volen aquesta gent?. «Perquè hi ha moltes coses del franquisme que han quedat tapades. No hi va haver un seguiment profund de tot el que va passar, de manera que crec que s'ha de reivindicar aquesta lletra i que s'hauria d'estudiar cas per cas, com el de l'estudiant de què parla aquesta lletra, perquè situacions com aquesta no tornin a passar», sentencia la cantant.