FESTIVAL DE CINE DE VENÈCIA

Sokurov s'emporta el Lleó d'Or i Michael Fassbender i Deannie Yip, les copes Volpi a la millor interpretació

El director rus ha rebut el premi per unanimitat del jurat per la seva pel·lícula 'Fausto'

L'actor alemany ha estat premiat pel seu paper a 'Shame' i l'actriu xinesa pel seu treball a 'Tao Jie'

Michael Fassbender agraeix la Copa Volpi que li ha atorgat el Festival de Cine de Venècia.

Michael Fassbender agraeix la Copa Volpi que li ha atorgat el Festival de Cine de Venècia. / ANDREW MEDICHINI (AP)

2
Es llegeix en minuts
EFE / Venècia

La pel·lículaFausto, dirigida pel rusAleksandr Sokurov, s'ha alçat amb elLleó d'Ora la Millor Pel·lícula del 68è Festival Internacional de Cine de Venècia, en el qual l'actor irlandès nascut a AlemanyaMichael Fassbenders'ha emportat la Copa Volpi a la millor interpretació masculina pel seu paper aShame, de Steve McQueen, i l'actriu xinesaDeannie Yip, la de la interpretació femenina, pel seu treball a Tao Jie(A simple life), d'Ann Hui.

Sokurov ofereix ambFaustouna visió entre línies del clàssic de Goethe que ha estat reconeguda amb el màxim premi de la Mostra per unanimitat del jurat, presidit pel cineasta nord-americàDarren Aronofsky. "Estic molt emocionat. Per a una cosa així he hagut de recórrer un camí molt llarg. La meva alegria és enorme, verdaderament enorme, però avui he sentit que al meu país desafortunadament han decretat un dia de dol per una catàstrofe lletja", ha comentat el cineasta rus al recollir el premi al Palau del Cine.

"Estic molt content de viure en el cine i de viure a Europa", ha afegit Sokurov, que ha agraït la col·laboració del seu equip en la pel·lícula i a les fundacions que han contribuït a finançar-la, ja que "a vegades fer un cinema de profunditat, d'autor", sense el seu suport és, cada vegada més, "molt difícil".

Els altres guardons

Fassbender, de 34 anys, es va donar a conèixer al gran públic perMalditos bastardosi ara, ambShame,dóna tota una lliçó de força interpretativa amb un complex personatge, addicte al sexe i aïllat voluntàriament del món que l'envolta.

Yip interpreta subtilment Ah Tao, una dona que fa 60 anys que treballa per a la mateixa família i que ara cuida Roger. Després de patir un infart, decideix traslladar-se a viure a un asil, i és en aquest moment quan Roger comença a tenir una verdadera relació amb la dona que l'ha cuidat tota la seva vida.

Notícies relacionades

ElLleó de Plataa laMillor Direcció, per la denúncia d'una condició humana davant l'esclavitud, ha estat per al director del film de la Xina i Hong KongRen Shan Ren Hai,Cai Shangjun. El premi Especial del Juratha anat a parar a la italofrancesa Terraferma, d'Emanuele Crialese,  mentre que el premi Marcello Mastroiannia l'actor emergent ha estat per aShôta SometaniiFumi Nikaidô, del film japonèsHimizu, de Sion Sono.

L'Osellaalmillor guió ha estat concedida al film grecAlpis, deYorgos Lanthimos, mentre que l'Osellaa lamillor contribució tècnicaha estat per aRobbie Ryan pel seu treball en la fotografia del film britànicWuthering Heights, d'Andrea Arnold. Elpremi Luigi de Laurentiis, també conegut com a Lleó del Futurque reconeix lamillor opera prima, ha estat per al film italiàLà-bas, del cineastaGuido Lombardi, que participava dintre de la secció paral·lela Setmana Internacional de la Crítica.