DAVID MAMET FILMA A NOVA YORK UNA VIDA DE PEL·LÍCULA

Al Pacino, a la pell de l'excèntric Spector

3L'actor roda el 'biopic' del productor musical que va matar una actriu

Spector, durant el seu judici el 2009. A la silueta, Al Pacino.

Spector, durant el seu judici el 2009. A la silueta, Al Pacino. / GTRES

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

La seva ha estat una vida dethriller, amb assassinats, jocs de revòlver i algun suïcidi en el seu llarg historial i en el de la seva família. I ningú millor que el granAl Pacinoper recordar-la. L'actor novaiorquès va acceptar ficar-se, sota la direcció i guió deDavid Mamet,a la pell de l'extravagantHarvey Philip Spector. Un músic i productor de llegendaris artistes com The Ronettes, els Beatles,Tina Turner, Ramones iLeonard Cohen,tan amic dels sons i tècniques d'orquestració (amb el seu innovadorwall of sound o mur de so) com dels gallets.

L'esperatbiopic(per a la cadena nord-americana HBO) es roda aquests dies a Nova York, on s'ha vist l'intèrpret d'El Padríamb la perruca al damunt i el gest capcot.No llueix, això sí, la cartutxera amb la pistola que s'enfundava i es desenfundava el boig deSpector al seu estudi de gravació. Diuen que fins i tot el bo deJohn Lennonva haver de sortir d'allàescopetejatper presumir de l'automàtica.

TRETS A CASA / Tot en la seva trastornada ment es devia embolicar quan als 8 anys el seu pare es va suïcidar. Gairebé una dècada després va triomfar amb el seu grup The Teddy Bears ambTo know him is to love him, títol que va agafar de l'epitafi del seu progenitor. Després, durant els anys 60 i 70, va explotar la seva carrera com a mític productor i les caòtiques sessions de gravació van consumar la seva temible addicció a la pólvora.

Notícies relacionades

El 2003,Spectorva ser acusat de l'assassinat, a la seva mansió de Los Angeles, deLana Clarkson,una cambrera i actriu de segona fila. Les males llengües asseguren que li va ficar el canó a la boca i li va disparar un tret. Ell va reclamar llavors la seva innocència però, després d'un judici nul, va ser declarat culpable el 2009. El van condemnar a un total de 19 anys de garjola.

La pel·lícula del prestigiósDavid Mamet se centrarà en els processos judicials que van acabar ambSpector entre barrots, on segueix avui, als 72 anys, purgant la pena. AAl Pacino,de 71, l'acompanyen en el repartimentBette Midler(com l'advocadaLinda Kenney Baden) iJeffrey Tambor,que el defensaran en la ficció davant els tribunals. Quan acabi ambSpector, l'intèrpret italoamericà s'enrolarà en un altre biopicexplosiu. La història deJohn Gotti, un delscaposmafiosos més il·lustres de Nova York, que protagonitzaran tambéJohn TravoltaiBen Foster.