DURANT LA GRAVACIÓ DEL SEU NOU DISC

Amaral, a Rubalcaba per usar les seves tornades: "Amic, no em toquis els ous, les cançons són de tots"

El dirigent socialista va citar el Congrés una de les cançons de la banda , 'Sin ti no soy nada'

El guitarrista Juan Aguirre destaca que és molt "dur per a un grup no deixar-se abduir pel poder"

El duo saragossà Amaral, Premio Nacional de Músicas Actuales, ha presentat avui a la madrilenya sala El Sol els detalls de la seva pròxima gira, que seguirà al seu sisè àlbum d’estudi.

El duo saragossà Amaral, Premio Nacional de Músicas Actuales, ha presentat avui a la madrilenya sala El Sol els detalls de la seva pròxima gira, que seguirà al seu sisè àlbum d’estudi. / A. Diaz (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Eva Amaral iJuan Aguirrehan fet aquest dilluns una parada en la gravació del nou disc d'Amaral, previst per al setembre, per avançar-ne alguns detalls i anunciar les dates de la seva nova gira, que començarà a l'octubre a Saragossa. No obstant, en la seva memòria encara hi havia el vicepresident primer i ministre de l'Interior,Alfredo Pérez Rubalcaba, que va citar al Congrés una de les seves cançons,Sin ti no soy nada. Pel guitarrista del duo, no van ser moments agradables. "Mira amic, no em toquis els ous, les cançons són de tots", ha dit Aguirre en referència a Rubalcaba.

"Estem pagant molt bé una gent que es dedica a fer baralles escolars alCongrés i en el camí t'anomenen", ha lamentat. En aquest sentit, ha afegit que ningú sap com n'és de "dur per a un grup popular no deixar-se abduir pel poder" i rebutjar tota classe de reconeixements i participacions en actes més o menys polítics. "No faré una revolució amb un disc, però almenys no m'utilitzis", ha afegit un Aguirre evidentment molest al rememorar aquest passatge.

L'acampada dels indignats

Per la seva part, Eva ha comentat que les sessions de gravació al centre de Madrid han coincidit amb l'acampada d'indignats a laPuerta del Sol, i ha reconegut que potser en les lletres que encara no han acabat d'escriure per al nou disc --i que portarà per títol Hacia lo Savaje-- es pugui reflectir "certa il·lusió" pel canvi en la política i no haver de viure "la mateixa merda de sempre fins que em mori".

Notícies relacionades

"La gent ha sortit al carrer perquè feia temps que tots ens preguntàvem com podia ser que no sortíssim a denunciar aquest espoli", ha prosseguit la vocalista. Aguirre ha assenyalat que sentien que estaven vivint "alguna cosa històrica com podia ser la caiguda del Mur de Berlín", alhora que ha advocat per un sistema de llistes obertes i "trencar la dictadura dels grans partits polítics".

Després de rebutjar comentar les tendències ideològiques de la cantant Russian Red, que fa poc es va declarar de dretes, Aguirre ha recalcat que ells no s'alineen amb cap partit polític i mai ho faran, perquè "la dreta i l'esquerra no existeixen". "Hi ha un partit únic que es diuPPOE. No són el mateix, però responen als mateixos mecanismes i interessos, els de l'FMI", ha denunciat el guitarrista.