Reconeixement universitari a un cantautor únic

Els 'dos pàjaros' tornen

Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina estan component un disc conjuntament que es convertirà en una gira com la de l'any 2007

El nou 'tour' començarà el març del 2012

Còmplices 8 Sabina i Serrat es tornaran a unir en una gira, superats ja els respectius problemes de salut.

Còmplices 8 Sabina i Serrat es tornaran a unir en una gira, superats ja els respectius problemes de salut.

2
Es llegeix en minuts
N. M.
BARCELONA

Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina estan component un disc junts que es traduirà en una gira que començaran el març del 2012. Serà el primer àlbum que escriuran tots dos conjuntament (i després de superar els seus respectius ensurts de salut). El resultat de la unió de dos talents de la seva talla, amb tanta personalitat i compartint muses i pentagrames, pot ser explosiu. I, segons va confirmar ahir el Noi del Poble-sec en persona a aquest diari, actualment ja estan bolcats en aquesta tasca.

Quatre mans i dues veus, per a un compacte que encara no té data prevista de sortida, i que agafarà el relleu a l'exitósSerrat & Sabina, l'àlbum i DVD que van gravar durant l'actuació que van oferir el 18 de setembre del 2007 al Palacio de los Deportes de Madrid. En realitat, el llançament va arribar a tenir dues edicions, la més completa amb 35 cançons (el concert íntegre). I va arribar a la xifra de 375.000 exemplars venuts.

Inspiració compartida

Aquest primer periple en què van fer dels escenaris el seu particular niu el van iniciar a Saragossa el 29 de juny del 2007 i el van rematar a Buenos Aires el 18 de desembre d'aquell mateix any, després de 72 bolos per les principals ciutats d'Espanya, Mèxic, Veneçuela, Colòmbia, Equador, Perú, Xile i Uruguai, entre altres països. A Barcelona, la cita va ser triple: 4, 5 i 6 d'octubre, en un Palau Sant Jordi ple a vessar. Però el clímax de la gira el van viure a l'Estadi Boca Juniors de Buenos Aires, que van omplir quatre nits seguides.

El Flaco de Úbeda amb el seu barret fort i l'autor deParaules d'amoramb el seu també inseparable tamboret de Boccaccio van intercanviar en aquella ocasió les seves respectives composicions, acompanyats per una formació de músics que incloïa instrumentistes dels grups que habitualment els acompanyen per separat.

Notícies relacionades

Els dos cantautors-poetes amb més ressò popular (i internacional) van compartir aDos pájaros de un tiroèxits i records, que Sabina va transformar després en uns versos que va voler regalar a Serrat i que deien el següent: «Un soneto de amor a lo que escribes te debo, maricón, hace dos meses, ¿qué coño pasa? se preguntaba el pibe de vuelta a casa haciendo

ochos y eses?.../ Ni 'fashion victim' ni abuelito sordo ni cuello en soga, más flaco que gordo, ni sinagoga ni meca ni templo. Ni Rodríguez Ibarra ni Rovira, ¿media verdad? tres cuartos de mentira, lo mejor de las giras es tu ejemplo.»