MUSEU MARÈS

El manierisme espanyol brilla en la reobertura del centre

El manierisme espanyol brilla en la reobertura del centre_MEDIA_1

El manierisme espanyol brilla en la reobertura del centre_MEDIA_1 / GUILLEM F-H. MUSEU FREDERIC MARÈS

1
Es llegeix en minuts

Després de 20 mesos tancat per obres, el Museu Marès obre avui amb la secció d'escultura (amb peces del segle IV a.C. al segle XX) totalment reformada, amb novetats a la col·lecció i amb una gran rehabilitació arquitectònica. Els canvis són tants que «només per veure'ls ja val la pena venir-hi», suggereix Pilar Vélez, directora del centre.

Notícies relacionades

La rehabilitació, a més a més, ha donat pas a tres sales noves, dues recullen obres que ja s'exhibien, com els objectes dedicats a la marededéu de Montserrat i les peces pròpies del vestuari masculí del segle XIX, i la tercera exposa les armes de la col·lecció de Frederic Marès, que fins a principis del 2010 es mostraven al Museu Militar de Montjuïc.

Però el que un no s'ha de perdre sota cap circumstància, segons Vélez, és «la sala Manuel Álvarez dedicada a l'escultor renaixentista i, sobretot, l'escultura de sant Roc d'Alonso Berrugete», una peça que recull totes les característiques formals de l'artista més destacat del manierisme espanyol del XVI. Impossible obviar el virtuosisme de les mans i la melancolia de la cara.