CAIGUDA DEL 20%

Els floristes venen un milió menys de roses aquesta diada

El gremi ho atribueix a la coincidència de la celebració amb el dissabte sant

1
Es llegeix en minuts

Elsfloristes vendran aquest Sant Jordi a Catalunya un milió menys derosesque el 2010, quan van vendre sis milions de flors, xifra que representa una caiguda en les vendes d'un20%que el gremi atribueix a la coincidència de la celebració amb el dissabte sant, en plenaSetmana Santa.

Segons les últimes estimacions d'agents del sector consultats pel Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, finalment la caiguda de vendes ha estat més baixa del previst, ja que en un principi s'havia temut que el descens arribés al 30%.

Larosa vermella ha estat l'estrella del dia, tant a les parades del carrer com a la floristeria, i les varietats més apreciades són la Lovely Red, la Sexy Red i la Red France, que es cultiven alMaresme.

Producció esgotada

De fet, els productors del Maresme que venen roses al Mercat de la Flor han esgotat tota la producció per a Sant Jordi, encara que havien cultivat menys que l'any passat, i els majoristes també n'han acabat les existències, tot i que els demanats eren menors que en altres anys.

La collita de roses d'aquest any s'ha fet més tard, per això la rosa cultivada a Catalunya garanteix més durabilitat, segons el gremi.

Importades d'Holanda i de l'Equador

El 90% de les flors que es venen per Sant Jordi són d'importació i procedeixen d'Holanda, l'Equador, Colòmbia, Sud-àfrica, Kenya i Zimbabwe, a més de les que han arribat a Catalunya d'Alacant i d'Elx.

Notícies relacionades

Al mercat també han tingut bona sortida les roses grogues, taronges i els rosers, en un any en què els preus de venda s'han ajustat al context de crisi econòmica.

Les vendes de Sant Jordi representen per als floristes el 50% de la facturació de la temporada.

Temes:

Sant Jordi Roses