ROCK

Slayer i Megadeth fonen el seu metal al Sant Jordi Club

Les dues bandes de Califòrnia, clàssiques del thrash, recalen avui al seu 'Carnage tour'

El grup de Tom Araya no compta amb Jeff Hanneman, de baixa per una infecció

La banda californiana Slayer, en una imatge promocional.

La banda californiana Slayer, en una imatge promocional. / MARK SELIGER

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

L'estrella del thrash metal californià sorgit als 80 és Metallica, però dos grups més han mantingut viu un carisma entre l'afició tot i situar-se en un esglaó inferior en poder de convocatòria. Es tracta de Slayer i Megadeth, dos grups de la mateixa quinta que han decidit ocupar els escenaris europeus en una campanya conjunta de simpàtic títol,European carnage tour 2011(Carnisseria europea 2011), amb parada aquesta nit al Sant Jordi Club.

Les dues bandes visiten cíclicament els nostres escenaris. Fa poc més de 20 anys, el setembre del 1990, van compartir cartell en una cita recordada pel col·lectiu barceloní del metal extrem, el festival Clash of the Titans, al Velòdrom d'Horta, que també va comptar amb Testament i Suicidal Tendencies. Dues dècades després, Slayer i Megadeth tornen a caminar junts i es disposen a assaltar el Sant Jordi Club en un estat desigual: la primera banda conserva gairebé íntegra la seva formació original; la segona és un vehicle del líder, Dave Mustaine.

GUITARRISTA AMB PROBLEMES/ Slayer segueix operant amb els seus quatre membres històrics, Tom Araya (veu i baix), Dave Lombardo (bateria), Kerry King (guitarra) i Jeff Hanneman (guitarra), però aquest últim no vindrà a Barcelona perquè ha patit una estranya infecció que l'ha portat al quiròfan. Un comunicat oficial de la banda apunta que Hanneman «va ser sotmès el mes passat a una cirurgia d'emergència al braç dret després de contraure una infecció greu», diagnosticada com a fasciïtis necròtica i que podria haver estat provocada per una picada d'aranya. Total, que la seva plaça ha estat ocupada en la gira per un col·lega de files del metal californià, Gary Holt, líder històric d'Exodus.

Slayer, que va actuar per última vegada a Barcelona (Razzmatazz) fa quatre anys, passeja el discWorld painted blood,publicat a finals del 2009. Un treball en què intervé, una vegada més, Rick Rubin com a productor executiu, i que ha estat rebut com una reafirmació del seu so clàssic, en particular de l'aclamatReign in blood(1986). Metal vertiginós de veu lleugerament gutural i guitarres endimoniades segons el venerable mètodethrasher.

Notícies relacionades

20 ANYS/ Megadeth torna a Barcelona només 10 mesos després del seu pas per Razzmatazz. Com llavors, la seva última referència d'estudi és el funcional artefacte metàl·licEndgame(2009), encara que l'any passat va veure la llum la gravació en directeRust in peace live, recreació d'un dels discos clau del grup en el 20è aniversari de la seva edició.

La formació actual inclou els veterans Mustaine (que va ser membre fundador de Metallica) i Dave Ellefson (baix i veu), més dos fitxatges dels últims temps a la guitarra i bateria. Al Sant Jordi Club hi actuaran després que hi passi Angelus Apatrida, competitiu quartet metàl·lic d'Albacete amb un tercer disc,Clockwork,que ha obtingut encesos elogis de la premsa sectorial.