50è ANIVERSARI

França retira els actes d'homenatge a Céline pel seu antisemitisme

El ministre de Cultura, Frédéric Mitterrand, anuncia la decisió després d'una setmana de pressions de grups jueus

1
Es llegeix en minuts

El Govern francès ha decidit retirar els actes d'homenatge previstos per commemorar durant aquest any el 50è aniversari de la mort de l'escriptor Louis-Ferdinand Céline (1894-1961), com a conseqüència de les pressions que han exercit grups jueus.

El president de l'Associació de Fills de Jueus Deportats de França (FFDJF, per les seves sigles en francès) i famós caçador de nazis, havia mostrat la seva indignació al conèixer aquesta setmana els actes d'homenatge programats per recordar Céline, autor de textos antisemites.

Publicació del Ministeri de Cultura

Notícies relacionades

"Després de reflexionar-ho sense cap tipus de condicionant emocional, he decidit que Céline no figuri a les celebracions nacionals", ha declarat el ministre de Cultura francès, Frédéric Mitterrand, aquest divendres.

El Ministeri de Cultura publica cada any la llista de celebracions nacionals, que inclou desenes de personalitats i esdeveniments, a partir del criteri de selecció d'un comitè presidit per l'historiador Jean Favier. "En cap cas és un gest de desaprovació respecte del comitè, sinó un punt d'inflexió que assumeixo plenament", ha declarat Mitterrand.