BLUES-ROCK

El 'guitar hero' Joe Bonamassa exhibeix el seu poder a l'Auditori

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / Barcelona

Els que enyorin els guitar heroesd'abans farien bé d'apuntar Joe Bonamassa a la seva agenda. Aquest novaiorquès de 33 anys, que va ser nen prodigi (als 12 anys va telonejar B. B. King: «El potencial d'aquest nano és increïble», va dir), hereta les pulsacions de gegants com Jimmy Page i el desaparegut Stevie Ray Vaughan. Després d'actuar, en els últims tres anys, a Razzmatazz 3 i dues vegades a Bikini, Bonamassa aborda diumenge la seva cita més ambiciosa a Barcelona amb una actuació a la sala 1 de l'Auditori amb sabor de consolidació.

Influït tant pels gurus del blues com per les vedets del rock, inclosa la seva variant méshard,Bonamassa encarna la renovació generacional d'un rol, el d'estrella de la guitarra, que semblava lligat al passat. Bonamassa va debutar el 2000 amb el discA new day yesterday, produït pel veterà Tom Bowd (responsable de discos d'Eric Clapton, Lynyrd Skynyrd i altres). EL seguirien set treballs en estudi i dues gravacions en directe.

Notícies relacionades

CITA AMB B. B. KING / La seva obra més recent ésBlack rock,publicada el març passat, on el seu repertori propi conviu amb adaptacions de John Hiatt i Jeff Beck, així com un duo amb B. B. King aNight life,de Willie Nelson. El treball reafirma la seva noció inflamada del blues-rock en peces comBlue and evil,amb una cadència pròpia de Led Zeppelin.

No és l'únic disc publicat aquest any per Bonamassa, que s'ha enrolat en un projecte paral·lel, Black Country Communion, el primer fruit del qual,Black country, acaba de veure la llum. Es tracta d'un supergrup completat per Glenn Hughes (exbaixista i cantant de Deep Purple), Jason Bonham (fill de John Bonham, bateria de Led Zeppelin) i Derek Sherinian (exteclista de Dream Theater, Planet X i Alice Cooper).