DIRECTOR D''EL SEXTO SENTIDO' I 'SEÑALES'

M. Night Shyamalan: "Reso perquè el 3-D sigui una moda passatgera"

El cineasta indi presenta a Madrid 'Airbender: El último guerrero', un film epicofantàstic basat en una famosa sèrie de dibuixos animats de TV

M. Night Shyamalan, a l’esquerra, amb els actors Nicola Peltz i Jackson Rathbone, guarnits amb bufandes de ’la Roja’ , avui, a Madrid.

M. Night Shyamalan, a l’esquerra, amb els actors Nicola Peltz i Jackson Rathbone, guarnits amb bufandes de ’la Roja’ , avui, a Madrid. / PAUL WHITE (AP)

3
Es llegeix en minuts
JULIO SORIA / EFE

El director indi M. Night Shyamalan ha mostrat avui a Madrid el seu escàs entusiasme pel format 3-D: "Reso perquè sigui només una moda passatgera. ¿Com es podria fer en 3-DAlgú va volar sobre el niu del cucut? Espero que això no passi mai".

Responsable de treballs comEl sexto sentido,El bosqueoSeñales, Shyamalan ha visitat Madrid per presentar en societat el seu nou treball cinematogràfic,Airbender: El último guerrero, un film epicofantàstic basat en una famosa sèrie televisiva de dibuixos animats.

"Volia fer una cosa semblant aLa guerra de les galàxiesoEl senyor dels anells, i aquesta pel·lícula no és que sigui igual, sinó que més aviat és un cosí, amb els seus trets particulars. Per a mi és emocionant tenir l'oportunitat de fer una cosa tan diferent", ha explicat el cineasta nascut aMahé.

El 6 d'agost s'estrena aquest film a Espanya, que suposa la primera incursió de Shyamalan en el complex i delicat art de l'adaptació: "Al principi vaig subestimar les expectatives de la gent, la necessitat que tenen els espectadors que la pel·lícula sigui igual que la sèrie", ha concedit.

Canvis creatius

Sense pensar-s'ho dues vegades, el creador es va plantejar la possibilitat de penjar "un llistat a internet" per "explicar les raons dels canvis creatius". "Volia dir a la gent que els canvis no eren errors o capritxos de director, però Paramount no estava gaire còmoda amb la idea", ha lamentat.

L'acció transcorre en un món habitat per les tribus de l'Aigua, el Foc, la Terra i l'Aire, que durant segles van viure en harmonia gràcies a la intervenció de l'Avatar, una sort d'esperit encarnat en la ficció pel joveníssim actor Noah Ringer.

Absent durant més de 100 anys, l'Avatar torna a la vida per frenar les ànsies de poder de la Tribu del Foc, missió per a la qual comptarà amb l'ajuda de dos germans de la Tribu de l'Aigua: Katara (Nicole Peltz) i Sokka (Jackson Rathbone).

El protagonista de 'Slumdog millionaire'

Protagonista de la multipremiadaSlumdog millionaire, l'intèrpret londinenc Dev Patel es posa ara en la pell de Zuko, príncep de la Tribu del Foc i desterrat pel seu pare fins que aconsegueixi capturar l'Avatar.

"Creia que faria una pel·lícula independent, però no em trucar per a cap projecte significatiu i, de sobte, va sortir la possibilitat d'interpretar aquest paper tan conflictiu, el d'un noi que viu entre el desig que el seu pare el perdoni i l'obsessió per agafar l'Avatar", ha afirmat Patel.

L'artista va passar "una mica de por" abans de l'estrena d'Airbender, ja que "les expectatives eren molt altes". "Slumdog millionaireva ser una entre un milió, i em preocupava que el públic esperés sempre el mateix".

Crítica demolidora als EUA

Igual que el seu director, Patel aprecia semblances entreAirbenderi 'La guerra de les galàxies': "La primera vegada que Shyamalan em va parlar del personatge vaig pensar en Anakin Skywalker, que està entre dos pols. Zuko també lluita en aquesta dualitat entre el bé i el mal", ha desvelat l'actor.

Notícies relacionades

Per altra banda, la crítica nord-americana ha estat demolidora amb la pel·lícula, però Shyamalan i Patel es mostren entusiasmats amb el resultat final. "Sempre hi ha d'haver alguna cosa negativa i per mi són els crítics. És com si volguessin formar part de la història i criden per veure si així ho aconsegueixen", ha assegurat el realitzador.

Amb un pressupost de 150 milions de dòlars, la cinta és la de més pressupost en la carrera de Shyalaman, que no sembla pressionat per la responsabilitat. "Hi va haver molta pressió al principi, però ara ho porto millor. La taquilla està sent molt bona, i crec que en tres o quatre setmanes podré respirar alleujat", ha assenyalat.