festival barnasants

Lluís Gavaldà actua en solitari durant l'aturada d'Els Pets

Homenatja icones personals com Elvis Costello, Graham Parker i Burt Bacharach

1
Es llegeix en minuts
J. B.
BARCELONA

La síndrome del músic autosuficient és aquella que caracteritza el creador que només escolta la seva obra i ignora la dels altres. «És perquè no m’influeixi», sol dir. Una frase que no ha sortit mai dels llavis de Lluís Gavaldà, addicte al pop propi i aliè que no ha modificat els seus gustos ni tan sols després de descobrir la paternitat i superar el 46è aniversari. Les cançons d’Els Pets, com les de tots, són el reflex de vivències... i influències. D’això van els recitals de Gavaldà en solitari, com el d’avui al Teatre Zorrilla, de Badalona.

Després de la giraSoroll, Els Pets estan aturats, encara que per poc temps: ja graven el seu pròxim disc, que publicaran a la primavera. Mentre arriba, Joan Reig ha publicat el primer treball de Refugi (amb clàssics ocults de la Cançó i el pop català dels 60), Falin Cáceres es concentra en la seva activitat d’executiu i Gavaldà s’ha llançat a l’arena com a artista en solitari a temps parcial.

El poder de la cançó

El cantant i guitarrista de Constantí va debutar l’agost passat al festival Acústica, de Figueres, va repetir a l’Altaveu de Sant Boi, i el d’avui serà el seu tercer bolo. El recital pot semblar un joc de les endevinalles, però va més enllà i apel·la al significat profund de la cançó com a objecte evocador. Gavaldà fa seves peces alienes que l’han marcat, i traça paral·lelismes i connexions inesperades entre elles i algunes composicions d’Els Pets. Revela queYou can’t be too strong,de Graham Parker, va marcar el camí aVespre,i agermanaAlison (Elvis Costello) ambFeliç, alhora que rendeix un profund homenatge a plomes que admira com les de Lennon & McCartney, Burt Bacharach, Paddy McAloon (Prefab Sprout), Tom Waits i Randy Newman.

Un recital que Gavaldà afronta amb tres col·legues: Toni Pagès (bateria) i elspetsde lloguer Joan Pau Chaves (piano i baix) i David Muñoz (bateria). L’aventura també serveix per reafirmar els gustos de l’artista i recordar que com a narrador pop de distància curta pot tenir recorregut si algun dia s’ho proposa.

Notícies relacionades

Lluís Gavaldà

Teatre Zorrilla • Dv. 12 • 21.00 h • 16 €