el CÈLEBRE actor de hollywood ENCARNA eL DIRECTOR D'UNa escola

Danny Glover roda a Barcelona un al·legat contra la violència televisiva

El Col·legi Alemany d'Esplugues de Llobregat va ser ahir l'escenari de la gravació del film

L'intèrpret participa en la producció espanyola 'De mayor quiero ser soldado', de Christian Molina

3
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

L’actor que va protagonitzar amb Mel Gibson la saga d’Arma letal, Danny Glover, ha canviat la pistola per tàctiques més pacífiques com a director d’un col·legi al seu nou film,De mayor quiero ser soldado,que ahir va començar a rodar a Barcelona a les ordres de Christian Molina (Sang vermella iDiario de una ninfómana). La pel·lícula, una producció espanyola, de Canónigo Films, amb guió de Cuca Canals i Christian Molina, és una crítica a l’excés de violència televisiva.

El seu paper no és gaire gran però sí important. «Danny Glover és un home compromès amb moltes causes i de seguida li va interessar el tema. Interpreta el personatge que ho veu tot», comenta Molina, encantat amb el tarannà de l’actor nord-americà, que ahir es va deixar fotografiar amablement amb els figurants del rodatge, feliços de poder seguir la seva actuació de prop a l’auditori del Col·legi Alemany d’Esplugues de Llobregat. A l’escena que van compartir, Glover, amb un elegant esmòquing, es dirigia als suposats pares i alumnes enmig d’una festa de disfresses. Ell mateix marcava amb les seves palmes quan havien d’intervenir els falsos espectadors per aplaudir o riure, ja que la majoria no entenia l’anglès.

L’ARGUMENT /De mayor quiero ser soldado està protagonitzada per Fergus Riordan (Frágiles) que encarna Alex, un nen de 8 anys a qui transforma la televisió. L’aparell entra a casa seva coincidint amb l’arribada de dos germans bessons. Alex, que fins aleshores somiava ser astronauta i tenia un amic imaginari que ho era, canviarà aquest amic per un capità de l’exèrcit, que interpreta Ben Temple (REC,La caja Kovak). La fascinació del noi per la violència i el seu canvi de personalitat no passaran desapercebuts al col·legi. Completen el repartiment Valeria Marini (Bambola), Andrew Tarbet (Infidels) i Joy Kelly (Cuéntame).

«La veritat és que m’encanta rodar en altres països. El cine m’ha permès viatjar i descobrir molts llocs. L’any passat vaig estar a Suècia i Moçambic, ara sóc aquí», explica Danny Glover abans d’entrar a la seva caravana per descansar una estona i recuperar-se d’unes molèsties lumbars que no han alterat el seu ritme de treball. «La gent del cine compartim l’amor pel que fem, per això ens fiquem de ple en cada projecte. Tots posem bona voluntat en tot el que fem», afirma aquest home de gran estatura que es manté en plena forma als seus 63 anys. «A tot arreu hi ha bons directors, no només als Estats Units», assenyala. I entre els seus favorits del cine espanyol destaca el mestre Carlos Saura.

Notícies relacionades

PRÒXIMS REPTES / Glover no va voler revelar gaire sobre els projectes que l’esperen a Veneçuela. L’actor, que s’avé força amb el president Hugo Chavez, té sobre la taula un parell de films: un que està dedicat a Simón Bolívar i un altre a Toussaint Louverture, general que va liderar una rebel·lió d’esclaus contra França al segle XVIII. «Ja veurem si tiren endavant», sentencia, amb prudència. «Cada producció és un gran repte però la gent no es fa a la idea de com és de complicat fer una pel·lícula. Són molts els aspectes que s’han de controlar i requereix una gran planificació», diu Glover, que va debutar en el cine fa 30 anys aFuga de Alcatraz,de Don Siegel.

El veterà actor combina sempre que pot feina i plaer, com a Barcelona, on no viatjava des de feia anys. Acompanyat de la seva dona brasilera, Éliane, va arribar divendres i ha passejat pel Barri Gòtic, visitat la Sagrada Família i també la Boqueria, mercat del qual va haver de sortir pràcticament a collibè ja que després de ser reconegut gairebé va provocar una allau. Glover, que va degustar amb calma un pollastre amb cargols, també va anar al Camp Nou. No havia vist mai un partit de futbol però, com a col·laborador de les Nacions Unides, va sentir curiositat per veure un equip solidari com el Barcelona, que promociona UNICEF a les seves samarretes. «Aquest equip sí que és una verdadera arma letal», va dir l’actor per elogiar les sis copes aconseguides pels blaugranes.