MÚSICA

El Mercat de Vic aguanta el ganxo de la Mercè i el BAM

Més de 100.000 espectadors van assistir al certamen d'Osona

1
Es llegeix en minuts
PERE PRATDESABA
VIC

La coincidència de dates amb les festes de la Mercè i el BAM no ha restat assistència al Mercat de Música Viva de Vic, que ahir va acabar a la capital d'Osona amb més de 100.000 espectadors, segons les dades de l'organització. La reorientació de la cita, que a partir d'aquest any vol potenciar el seu paper de trampolí per a la música catalana, va ser valorada de manera positiva pels gestors d'a- quest festival, que per a la pròxima edició reforçaran la presència de programadors internacionals i augmentaran el nombre dels espectacles familiars.

Notícies relacionades

En els quatre dies del Mercat s'han ofert 148 concerts en què s'han presentat uns 40 nous treballs discogràfics. Algunes actuacions han aconseguit fer el ple, com la de Pascal Comelade, que va provocar grans cues al Cinema Vigatà, o les de Gossos i Pau Riba, que van omplir la plaça Major. Aquest any s'han acreditat uns 1.300 professionals (el 15% més que l'any 2007) i s'ha comptat amb 200 programadors, 30 d'ells internacionals.

El 20è aniversari del Mercat de Música Viva de Vic va començar marcat per la firma del contracte programa entre l'Ajuntament de Vic i el departament de Cultura de la Generalitat, que ha invertit 2,2 milions d'euros en l'esdeveniment. Com a conseqüència, s'ha potenciat la producció pròpia fins a ocupar el 53% del programa.