NEGOCI

El Mercat de Vic accentua el perfil català en el 20è aniversari

El certamen ofereix 148 concerts, entre els quals hi ha el retorn de Pegasus

Arianna Puello i el seu hip hop formen part de l’oferta de Vic.

Arianna Puello i el seu hip hop formen part de l’oferta de Vic. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
PERE PRATDESABA
VIC

Els ritmes llatins de la Barcelona Big Latin Band, amb un espectacle inspirat en la figura de Xavier Cugat, donaran aquesta nit el tret de sortida de la 20a edició del Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV). Durant quatre dies, fins diumenge, la capital d'Osona es tornarà a convertir en el gran aparador musical del país i punt de trobada obligat d'artistes, promotors, mànagers, discogràfiques i festivals.

Professionals i aficionats es barrejaran per poder disfrutar de 148 concerts distribuïts en 15 escenaris diferents. L'oferta inclou 37 nous treballs discogràfics i una varietat d'estils musicals, amb especial atenció a la cançó d'autor, el jazz, les músiques del món, el hip-hop i el pop-rock. La cita es complementa amb l'espai firal, les jornades tècniques i elsshowcases. L'organització ha previst l'assistència d'uns 100.000 espectadors.

Els 20 anys del MMVV vénen marcats per la firma prèvia del contracte programa entre l'Ajuntament de Vic i el departament de Cultura. La injecció de 2,2 milions d'euros de la Generalitat garanteix la viabilitat econòmica del certamen durant quatre anys i reforça el seu paper en la indústria musical a Catalunya. Els resultats d'aquest acord ja s'han fet visibles en aquesta edició, que ha vist com l'oferta musical catalana s'incrementava notablement i ocupava més de la meitat de la programació (el 53% del total).

El cartell presenta un ventall d'artistes il.lustres amb una llarga trajectòria que tornen al festival per commemorar-ne l'aniversari. Hi destaquen Toti Soler, Los Manolos, Joan Isaac, el raper brasiler Zé Brown, Pascal Comelade i la tornada a l'escenari, després de 25 anys d'inactivitat, del grup Pegasus. També l'incombustible Pau Riba, que presentarà el seu discVirus Laics.

Tots ells compartiran el protagonisme amb promeses com les bandes de pop Mishima i Conxita, Le Petit Ramon i el seu folk psicodèlic i artistes en plena efervescència, com Whiskin's, David Pastor Trio, Gossos o Arianna Puello, una de les figures del hip hop femení. La 20a edició del certamen ha apostat per l'especialització d'escenaris i nits temàtiques: divendres, jazz a la Jazz Cava i rumba a la plaça Major; dissabte, hip-hop al Sucre i rock a la plaça Major.

Notícies relacionades

PREMI PER A ROGER MAS

El Mercat, per una altra part, va concedir ahir a la nit a Roger Mas el Premi Puig Porret, dotat amb 10.000 euros, que reconeix el millor treball musical de l'any.