El Periódico de Catalunya

Dilluns 19 març 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

CAFETERIA VERDA

Declaració d'amor a les plantes

Espai Joliu és un oasi de pau al Poblenou que rendeix culte a l'art, al cafè i al món vegetal

Declaració d'amor a les plantes

CARLOS MONTANYES

L'olor de cafè acabat de fer inunda aquesta antiga fusteria al barri del Poblenou, que s'assembla més a un temple dedicat a la naturalesa que a una cafeteria convencional. "El meu pare és un enamorat de les plantes i el culpable de l'afició que hi tinc". Ho diu Lucía López, la jove emprenedora i propietària d'Espai Joliu (Badajoz, 95).

Aquest lloc singular, que va obrir fa menys de dos anys, combina els conceptes de galeria d'art, 'plant concept store' i, evidentment, cafeteria. A més de servir cafès d'especialitat, preparar torrades amb alvocat i fer la llista de pastissos orgànics necessaris per a la setmana següent, Lucía també s'encarrega de comprar adob, podar branques i regar (una vegada al dia) les desenes de plantes del local. Entre test i test, apareix la fauna urbana equipada amb Macs, llibres i quaderns, que ha trobat un lloc on relaxar-se i mitigar la seva nostàlgia de naturalesa.

Comptar amb productes de proximitat és essencial per a aquesta cafeteria.CARLOS MONTAÑÉS

Acabada de graduar en disseny, una estada de vuit mesos a Berlín va ser el que va impulsar Lucía a lluitar i treballar durament per aconseguir el seu somni. "Als interiors de Barcelona hi falta calidesa", afirma Lucía, que va trobar a la capital alemanya l'exemple de creativitat i d'aposta pel disseny industrial necessari per fer un pas més i construir el seu propi projecte. "Berlín és una ciutat viva i alternativa amb oportunitats per als dissenyadors que comencen", assegura Lucía mentre recorda Roamers. Aquell petit cafè abarrotat de plantes que en el fred hivern berlinès la feia sentir com a casa. I que, en gran mesura, va inspirar la creació d'Espai Joliu a Barcelona.

Un oasi de pau enmig del tràfec de la metròpolis on assaborir un bon café 'noma'd envoltat de vegetació, ja sigui natural o en forma d'il·lustració. En la seva faceta d''art gallery', aquest espai independent també acull exposicions d'artistes emergents i col·leccions de dissenyadors. Això sí, sempre que estiguin relacionades amb les plantes.

'ECOFRIENDLY'

¿Quina és la fórmula de l'èxit? Per a Lucía: ser fidel als seus propis ideals i intentar projectar espais i oferir productes com t'agradaria trobar-te'ls a tu. "La meva tia treballa en un institut, així que em va donar algunes cadires que els sobraven i el meu pare es va encarregar de construir el taulell amb fusta", explica la noia, que es va negar a deslligar el local de la seva herència artesanal com a fusteria, i per això tots els mobles són reciclats. "Crear un espai respectuós amb el medi ambient és essencial en un lloc on les plantes són la font d'inspiració".

El respecte i l'amor per les plantes són inqüestionables a Espai Joliu.CARLOS MONTAÑÉS

El terme 'plant concept store' es refereix exactament a això: una declaració d'amor a les plantes (i al món vegetal). El plaer de llegir, escriure o simplement relaxar-se en un entorn silvestre però refinat està més que assegurat a Espai Joliu. Evita'l, només, si ets al·lèrgic al pol·len.

Espai Joliu

Badajoz, 95
Varietats de cafè, te, torrades, 'bagels' i pastisseria orgànica
Horaris
De dimarts a divendres, de 9 h a 19 h; dissabtes, de 10 h a 19 h, i dilluns, de 15 h a 19 h
Diumenge tancat