El Periódico de Catalunya

Dilluns 19 febrer 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

'GIRL BAND'

Ventino, cinc colombianes que alcen la veu per les dones

La banda, que va començar fent 'covers' jugant amb les seves veus, ha gravat amb Gemeliers la cançó 'Duele'

El grup colombià interpreta 'Me equivoqué' en acústic per a On Barcelona.

El grup colombià interpreta 'Me equivoqué' en acústic per a On Barcelona.RICARD FADRIQUE

Com moltes altres formacions, Ventino li deu molt a Youtube. Va poder fer els seus primers passos gràcies a les bondats d'aquesta plataforma, que ha servit per catapultar artistes i grups molt diversos.

Les xarxes socials fa temps que posen de cap per avall una indústria musical que veu com la venda de discos segueix caient en picat. El Facebook, el Twitter i l'Instagram d'aquesta formació, en canvi, es cotitza a l'alça.

Aquesta 'girl band' (la primera 'made in' Colòmbia) va començar a penjar 'covers' a Youtube el 2014. ¡I com ha plogut des d'aleshores!

El que va ser el seu primer senzill oficial (i la peça que canta en acústic per a nosaltres), 'Me equivoqué', ja supera els 20 milions de reproduccions. Queda enrere el 'mash up' en anglès de 'Disney Princess'.

Les cinc joves colombianes estan encantades de poder combinar les versions amb què van aprendre a jugar amb les seves veus amb temes en els quals ja participen en la composició, com la balada 'Volverte a sentir'.

Natalia, Juliana, Makis, Camila i Olga ronden els 20 anys i estan disposades a disfrutar del moment. I a seguir sorprenent-se i sorprenent el personal. Hi estan acostumades. ¡Van deixar ben descol·locats els assistents de l'estadi Metropolitano de Barranquilla quan van entonar harmònicament l'himne nacional de Colòmbia (en la desena data d'eliminatòries Fifa per al Mundial de Rússia)!

¿I com va tenir notícia la Federació Colombiana de Futbol de la seva existència? Doncs pel vídeo que Ventino havia penjat a les xarxes socials cantant precisament aquest tema el dia en què es commemora la independència de Colòmbia.

CINC VEUS PER A CINC ICONES

Encara que potser la gravació que més projecció els ha donat ha sigut la de 'Divas Tribute'. L'homenatge (en forma de 'mix') a cinc artistes de poderoses veus: Whitney Houston ('I will always love you'); Christina Aguilera, ('Beautiful'); Beyoncé, ('Halo'); Adele ('Someone like you'), i Celine Dion ('My heart will go on'), amb la participació de 19 músics.

PINZELLADES BIOGRÀFIQUES

Natalia explica que té 20 anys i que canta des dels 15. "He estudiat Psicologia però ara m'he agafat una pausa", confessa. Maria Cristina, més coneguda com a Makis, és un any més petita. "Estudiava música i ara em dedico al 100% a Ventino", aclareix.

Juliana té la seva mateixa edat. "Jo vaig començar a cantar des de petita, als 6 anyets, i he fet teatre musical". Olga (19 anys) va començar en la música als 11, i estudiava Comunicació Social. I Camila (20 anys) assegura que canta des que té memòria. "En un cor, als 7 anys, després vaig fer teatre musical i vaig començar a cursar Literatura i Filosofia".

L'ÈXIT ENTRE FANS QUE FAN L'ESTIRADA

Entre els fans del conjunt "hi ha moltes nenes adolescents i preadolescents -admeten-, encara que cada vegada el ventall és més ampli i hi ha noies de la nostra edat. ¡I també nois!, encara que potser els fa vergonya admetre que els agrada la nostra proposta".

Les integrants de Ventino van deixar la seva Colòmbia natal per establir-se a Madrid. Conviuen en un apartament i asseguren que es porten de meravella.

COMPARTINT MICRÒFON AMB GEMELIERS

La banda sap a qui acostar-se i ha gravat una cançó, 'Duele', amb Gemeliers (amb videoclip inclòs). I no té problemes a l'hora de parlar de "la importància de l'apoderament femení".

"Sempre que podem els diem a les nostres seguidores que siguin i se sentin fortes, que no els faci por expressar-se, ¡que siguin valentes! Que mai depenguin d'un home per ser felices. Que no els faci por ser vulnerables. I que, entre tots, podem fer que la societat sigui menys masclista".