El Periódico de Catalunya

Dimecres 25 abril 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

BASAR

Regals amb molt de gust

Als Reis d'Orient els podem demanar una 'tablet' o un capritx gurmet. Nosaltres preferim la segona cosa. Aquesta és la nostra selecció

Regals amb molt de gust

CAVIAR NACARII TRADICIÓ

Per a glamur en una taula festiva, el caviar. Nacarii comercialitza ­ca­viar fresc. Són ous d’entre 2,5 i 3 mil·límetres de diàmetre d’esturió siberià criat a la Vall d’Aran. En llaunes de 10, 30, 50, 100, 250, 500 grams i d’un quilo. De 22 a 2.000 €.


FORMATGE BLAU DE CABRA JACQUIN

Aquest 'bleu de chèvre' tou és bo sol o a sobre un cracker d’alfàbrega i un chutney de pera. Marida’l amb vi blanc dolç tipus moscatell o sauternes. Can Luc (Berga, 4). 29,70 € (1 quilo).


SUPREMA DE SALMÓ FUMAT, D'AHUMADOS DOMÍNGUEZ

Ahumados Domínguez té una suprema de salmó fumat durant cinc dies que es pot menjar de forma divertida: en un poké bowl, plat hawaià a base d’arròs blanc, peix i altres ­ingredients tipus alvocat, cogombre o quinoa. 6,5 € (100 g).


'FOIE' AMB TORRONS MITJANS

¿És un torró? ¿És un fuagràs? ¡No! És l’última creació de Mitjans, que ha sigut elaborada amb un 95% de ­fetges d’ànec emulsionats fins a ­aconseguir una pasta fina i compacta. Per preparar el mi-cuit, els fetges se salpebren, s’hi afegeix licor i es couen. 18 € (140 grams).


'LA MÀGIA DE LA CUINA', DE CARME RUSCALLEDA

Carme Ruscalleda ­mostra en aquest llibre il·lustrat per Pilarín Ba­yés i editat per Bridge la seva inspiració en la ­naturalesa, el paisatge del seu entorn i la matèria primera. Una bona manera d’introduir-se en el món dels aliments, la nutrició i la salut, ­viatjar per diferents cultures culinàries i conèixer les tècniques de cuina més modernes a través de més de 200 receptes. 24 €.




OLI D'OLIVA VERGE EXTRA AUBOCASSA 2017-2018

L’anyada 2017-2018 ha sigut d’excel·lent qualitat. Resultat: un oli d’arbequina 100% verd groguenc, amb intenses aromes de cítrics, herbes verdes, tomàquet, fruita i ametlla ­verda, i sabor delicat i intens amb un lleuger picant. 19,90 €.











'LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2018'

Aquesta obra escrita per Jordi Alcover i Sílvia ­Naranjo (Cossetània) classifica, tasta i ­puntua a cegues 1.450 vins catalans ­procedents de 280 ­cellers de 12 deno­minacions d’origen. La guia compleix 10 anys i ja des del llançament de la primera, el 2008, s’ha convertit en una bona radiografia del panorama vitivinícola català. 19,90 €.









TSAREVNA, DE KUSMI TEA

Kusmi Tea llança un te en una capsa revestida d’or, com els joiers on les princeses guardaven els seus tresors. De fet, es diu Tsarevna en record a les filles dels tsars russos, que eren conegudes per aquest nom. Presenta aromes de taronja, vainilla i ametlla, que aporten dolçor a una base de te negre especiat millorat amb un toc natural de regalèssia dolça.
26,50 € (capsa de 200


CINZANO ROSSO 1757

Posats a prendre un vermut, que tingui pedigrí. I a Cinzano n’hi sobra, perquè va ser creat el 1757. Una bona manera d’acomiadar l’any del seu 260è aniversari amb el top de la seva gamma, anomenat 1757. A disfrutar com a aperitiu, només amb gel i una rodanxa de taronja o llimona, o com a ingredient en còctels com el negroni, l’americà o el boulevardier. 10,15 €.























LICOR DE CREMA D'ARRÒS SEGADORS DEL DELTA

Ahumados Domínguez té una suprema de salmó fumat durant cinc dies que es pot menjar de forma divertida: en un poké bowl, plat hawaià a base d’arròs blanc, peix i altres ­ingredients tipus alvocat, cogombre o quinoa. 6,5 € (100 g).


























EFECTE BRUT NATURE RESERVA 3 2013, D'ALBET I NOYA

Les papallones embelleixen les vinyes ecològiques d’Albet i Noya perquè estan lliures de productes químics. Ara decoren les seves ampolles, com la d’aquest cava (macabeu, parellada, chardonnay i xarel·lo) envellit durant 30 mesos. 13,8 €.

















FINCAS DE GANUZA 2011, DE BODEGAS REMÍREZ DE GANUZA

La riojana Remírez de Ganuza estrena etiqueta con este reserva (24 meses en barrica nueva) que huele a fruta confitada y tiene una boca redonda, sabrosa y fresca. 28 €.