El Periódico de Catalunya

Dijous 22 febrer 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

la recepta de la meva vida

Ensaladilla russa de Joan Martínez

«És un record gastronòmic de La Sirena (Roses), on Albert Adrià i jo demanàvem ensaladilla russa i calamars cada diumenge».

INGREDIENTS

- 250 g de patata vermella (Red Pontiac)

- 75 g de ventresca de bonítol

- 25 g de pebrots del piquillo

- 30 g d’olives farcides

- 285 g de maionesa (Musa)


PREPARACIÓ

El dia anterior:

1. En una olla amb aigua freda, bullim les patates durant 40 minuts.

2. Un cop bullides, les escorrem, les emboliquem en paper d’alumini i les reservem 24 hores a temperatura ambient. Així aconseguim que la seva textura sigui mantegosa.

El mateix dia:

1. Pelem i tallem les patates finament i les reservem en un bol.

2. Esmicolem la ventresca de bonítol i la reservem.

3. Tallem els pebrots del piquillo en tires fines.

4. Tallem les olives a quarts.

5. En un bol, salpebrem les patates i hi afegim el bonítol, els piquillos i les olives. A continuació, hi afegim la maionesa i ho remenem fins que tots els ingredients quedin ben integrats.

6. La servim en un platet ovalat acompanyat de bastonets de pa... ¡i a disfrutar!