El Periódico de Catalunya

Dimecres 26 setembre 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

fonda actualitzada

Fismuler, xup-xup modern

El restaurante Fismuler, en el Hotel REC, trata de replicar en Barcelona el éxito que tiene en Madrid gracias a su cocina de mercado desenfadada

Fismuler, xup-xup modern

A Madrid, Fismuler triomfa amb la seva cuina de mercat ben treballada a base de producte de qualitat i proximitat. Així que, ¿per què no ho hauria de fer a Barcelona? A aquesta pregunta retòrica volen respondre amb fets els responsables del restaurant, Nino Redruello, Patxi Zumárraga i Jaime Santianes. I per a això s’han instal·lat als baixos de l’Hotel REC, ocupant un espai tan ampli com confortable i lluminós.

L’aposta gastronòmica és aparentment senzilla, com els enunciats de la seva carta, que canvia diàriament en funció del que hi ha aquell dia al mercat; gairebé sempre de quilòmetre zero. I diem aparentment senzilla perquè hi ha molt chup-chup en cada plat i fins i tot, encara que gairebé no ho sembli, tècniques modernes quan el producte ho requereix, com és el cas del pollastre de granja marinat i a la graella, prèviament cuit a baixa temperatura. Això sí, aquí no hi ha fregidora. Gust saludable.

Fismuler

Carrer del Rec Comtal, 17
Telèfon: 93.514.00.50
Preu mitjà (sense vi): 35-40 €

¿Plats? L’eriçó de mar amb espuma de mol·luscos, pa torrat i envinagrat de nap; el tiradito de dorada semicurada amb ametlla i raïm; la minestra (calenta) de beines verdes (mongetes kenya, planes i perona, tirabecs, pèsols, faves) amb una salsa de menta i velouté de verdures; els cigrons amb tendó de vedella, albergínia rostida i demi-glace de carn...

Un altre dels ganxos de Fismuler és l’oferta líquida: hi ha vins per copes, begudes casolanes (llimonada, rebujito, sidra amb gingebre, sangria de cava...) en copa o gerra, i cafè de pot. Ah, i còctels elaborats amb destil·lats que maceren ells mateixos, com la ginebra amb poma rostida i el whisky amb ametlla blanca. Una bona proposta per disfrutar de les actuacions en directe que acullen gairebé cada nit.