El Periódico de Catalunya

Dilluns 23 abril 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

ciutat on 

'Trivials' personalitzats

TriviaBCN converteix la teva vida o la d'un familiar o amic en tres rondes de deu preguntes. 'Quizs' personals i portàtilsque inclouen mestre de cerimònies

'Trivials' personalitzats

«He vingut a convertir la teva vida en un joc», et dirà en Jordi com si acabés de sortir d’una llàntia màgica. Seria com un híbrid de Colombo i Jordi Hurtado.  «Investigador i preguntaire», assenteix ell. «Però no sé si duraré tants anys», se’n riu. Així a simple vista no sembla immortal, però d’aquí uns minuts juraràs que guarda en algun lloc una bola de vidre. Et mira fixament a l’estil de Sandro Rey i et felicita pel teu aniversari recent. «¿Eh?», fas cara de convidada de Sálvame. Ell fa un somriure esbiaixat i et parla d’una tirada de la teva ciutat, de la teva universitat, fins i tot et recorda des de quan estàs a Twitter. «Ens preguntem poc de la nostra vida –diu–, com quin dia de la setmana vam néixer, que, per cert, en el teu cas era un dimarts».

Jordi Cazes ja gairebé pensa en format a), b), c). Diuen que és «el presentador més ràpid de l’oest de Gràcia». Fa set anys que és mestre de cerimònies del trivial del Musical María, a part de cambrer i dj. Gràcies a aquests quizs va conèixer la seva parella, Gina Plana, una altra addicta als trivials. «Fa cinc anys que estem junts i tenim una filla –riuen–. Les respostes han sigut positives». Viuen feliços amb cinc trivials de taula.

Fa anys que els jocs de preguntes i respostes van transcendir els formatgets casolans i es van instal·lar als bars. Es poden trobar quizs multitudinaris gairebé de dilluns a diumenge.

«OCI AMB UN PUNT EMOCIONAL»

Ara els 'trivials' passen a la fase 3: personalitzats i portàtils. «És un concepte d’oci amb un punt emocional», resumeix en Jordi. Ell i la Gina són els ideòlegs de TriviaBCN: et munten un 'trivial' quan vulguis, on vulguis: a casa teva, un bar, una calçotada a fora, et proporcionen gratis un local si no tens espai. És un quiz domèstic però amb format de concurs televisiu: inclou mestre de cerimònies i pantalla de fons amb reforç audiovisual.

TriviaBCN

'Quizs' de preguntes i respostes portàtils
Modalitats: general, temàtic i personal.
A partir de 250 euros, particulars. Des de 600 euros, empreses.
Inclou mestre de cerimònies i suport tècnic
triviabcn.com

Ja deuen haver muntat una quinzena de 'trivials'. Van obrir la web fa només tres mesos, però amb una nena acabada de néixer pel mig. La seva web inclou un blog de curiositats per a qui vulgui anar escalfant les neurones.

«Sigues el millor amfitrió», inciten. És una nova manera –proposen– de celebrar aniversaris, comiats de solter, festes d’empresa. Els han encarregat un quiz fins i tot per a una convenció. «Una de farmàcia –explica la Gina–.Presenten un producte nou i al final volen fer un 'trivial' entre els assistents per veure què han retingut». «És un examen encobert», fa broma en Jordi.

EL+

Descobreixes coses de la teva vida que ni sortint a l’'¡Hola!'

EL-

A aquest pas, parlarem en format
a), b), c).

Pots demanar preguntes de cultura general, temàtiques o personals. «Tots trien les personalitzades –expliquen–. És la part més diferent». En Jordi i la Gina són capaços de convertir la vida de qualsevol en tres rondes de 10 preguntes. Com l’Alícia, però al país de Saber y ganar. «Sempre s’avisa que hi ha una persona de la família que ens ha ajudat –diu en Jordi–. Et donen fotos… Coses que potser una part de la família no ha vist mai. No busquem la llagrimeta, no som Tele 5. Però això ja sorgeix. I quan sorgeix és molt bonic. La gent vol sentir coses».