El Periódico de Catalunya

Dimarts 20 febrer 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

NOTÍCIA PATROCINADA

Viure com un autèntic novaiorquès en plena Barcelona

El Seagram's New York Hotel ofereix fins al 16 de desembre a The Corner una barberia tradicional, un 'brunch', còctels i jazz en directe al més pur estil de 'la ciutat que no dorm mai'

Una experiència autènticament novaiorquesa a Barcelona.

Una experiència autènticament novaiorquesa a Barcelona.VIDEOLAB

Nova York representa el centre de l'univers en matèria de música, estil, gastronomia, cocteleria… Allà neixen les grans tendències i després es difonen a la resta del món, per això la ciutat que no dorm mai va sempre un pas al davant. Però, per una vegada, Barcelona es posa a la seva altura gràcies al Seagram’s New York Hotel, que està emplaçat a l'hotel The Corner de l'Eixample fins al 16 de desembre i ofereix tot tipus d'experiències d'inequívoca essència novaiorquesa.

Una immersió profunda en la ciutat dels cinc ‘boroughs’ a través dels seus propis protagonistes, ja que a l'hotel s'han instal·lat els responsables d'alguns dels locals que ara mateix estan portant la veu cantant, com la barberia NY Shaving Company, el restaurant Sunday in Brooklyn, la cocteleria Dante NYC i l'incombustible jazz del Blue Note. D'aquesta forma, qualsevol barceloní pot viure durant 24 hores com un autèntic novaiorquès, simplement reservant hora a través d'aquesta web. Aquest podria ser perfectament el pla de la jornada:

10:00 hores. La barba, a punt

“Aquest espai és pràcticament exacte a la nostra barberia original de Nova York”. Es tracta de la primera impressió de John Scala, propietari de la NY Shaving Company, al veure l'espai reservat per a ell al Seagram’s New York Hotel at the Corner. Una butaca antiga de cuir vermell presideix aquest petit local situat en una cantonada de l'hotel, que intenta reproduir al màxim l'estil 'old style' propi d'aquestes barberies de Manhattan, que solen atendre 'celebrities' diverses. “Ens agrada respectar al màxim l'estil tradicional”, confirma Scala. 

John Scala

John Scala, assegut a la butaca de la seva barberia instal·lada a l'hotel The Corner. MARTA JORDI

Una vegada assegut a la butaca, el client es veu envoltat de tot tipus de productes per a l'afaitat i el tractament de la pell. Però res d'innovacions, sinó les brotxes, navalles, locions i cremes de tota la vida. Totes les eines necessàries per a un rasurat o per a una retallada de barba segons les últimes tendències (o, al contrari, segons els cànons clàssics). Les estisores expertes de Scala i el seu equip també s'ofereixen per a un tallat de cabells que serveixi perquè el barceloní comenci a sentir-se com un autèntic ‘new yorker’.

13.00 hores. 'Brunch' amb toc innovador

El 'brunch', aquella barreja entre esmorzar i dinar, s'ha convertit en una tradició ineludible dels diumenges novaiorquesos. I, des de fa un temps, joves xefs s'han proposat afegir-hi un punt de renovació, introduint tocs d'alta gastronomia però sense perdre l'accessibilitat a tots els públics. És el cas de Jaime Young, un dels propietaris de Sunday in Brooklyn, que des del barri de Williamsburg serveix el millor 'brunch' de tot Nova York, segons el ‘NY Magazine’.

Sunday in Brooklyn

Jaime Young, xef de Sunday in Brooklyn, elabora el seu famós Egg Sandwich. MARTA JORDI

Si aquesta afirmació és certa o no és una cosa que ja es pot comprovar els divendres, dissabtes i diumenges a Barcelona, ja que Young ha preparat per al Seagram’s New York Hotel at the Corner un menú que inclou el seu ja famós Egg Sandwich. “És un clàssic típic dels antics 'dinners' que hem volgut renovar i enriquir, substituint el béicon per salsitxa, amb ou remenat i formatge cheddar, una salsa elaborada per nosaltres i incloent-hi uns fils de patates fregides per aconseguir una textura cruixent. Simple, però divertit i en sintonia amb la nostra voluntat d'aportar noves idees”. També es podrà provar el seu pastrami de bacallà negre i els populars 'pancakes'.

19.00 hores. Còctels amb molta classe

Al 'lobby' del Seagram’s New York Hotel at the Corner es troba la barra des d'on pot donar lliçons en mixologia els 'barmen' de Dante NYC, tot un emblema del Greenwich Village i que va ser nomenat com a The Best American Bar segons la publicació 'Tales of the Coctel'. “Ens encanta partir de les receptes més clàssiques, com el mateix Dry Martini o el Negroni, i donar-los un nou toc mitjançant l'ús de noves tècniques, ingredients d'alta qualitat i idees innovadores. És a dir, extreure el millor de cada clàssic”, comenta assegut a un tamboret Linden Pride, propietari del local des de fa tres anys.

Dante NYC

El 'barman' de Dante NY elabora el Fluffy Negroni a la barra del Seagram's New York Hotel Barcelona. MARTA JORDI

Ell ha sigut el responsable de portar aquest espai a un altre nivell, però sempre respectant la història de l'original Caffe Dante, una cafeteria, pastisseria i gelateria que va ser fundada fa més de 100 anys per una família italiana, i per la qual han passat com a clients des dels clans mafiosos de Nova York fins a figures immenses de la cultura popular com Bob Dylan o Patti Smith. Aquí, a Barcelona, prepararan diversos tipus de còctels, alguns d'ells especialment pensats per al ‘brunch’ com el Fluffy Negroni, al qual a més de ginebra Seagram’s, vermut vermell i bíter, hi afegeixen un suc de taronja de textura sedosa. També mostraran la seva versió del gintònic, que elaboren amb aigua amb gas amb xarop de tònica i diversos cítrics.

21.00 hores. El jazz més autèntic

La banda sonora de Nova York va des de Frank Sinatra als Ramones, des dels musicals de Broadway a la Velvet Underground. Però si hi ha un estil que sempre ha estat i que sempre estarà present és el jazz, especialment gràcies a locals com el mític Blue Note del Greenwich Village, llar de mites com Dizzy Gillespie o Tito Puente, i que segueix acollint cada nit els millors músics del gènere.

Blue Note

Escenari on se celebren els concerts de jazz de la mà de Blue Note. MARTA JORDI

Molts d'ells desembarcaran gràcies a aquest pont aeri entre la gran poma i Barcelona, amb concerts programats tots els dijous fins a mitjans de desembre. Un escenari petit, íntim, on escoltar improvisacions vertiginoses de la mà de cracs nord-americans i locals com Carlos Sarduy (9 de novembre), Lucía Rey (16 de novembre), Joan Chamorro trio (23 novembre), Carmen Souza (30 de novembre), Felix Rossy (7 de desembre) i, per tancar el 14 de desembre, l'hereu d'un cognom il·lustre: Jason Marsalis.

I a tot això s'uneix una programació de festes i presentacions, sessions de 'comedy man' i altres sorpreses que aniran succeint en el Seagram’s New York Hotel de Barcelona, ubicat a The Corner, fins al 16 de desembre. Llavors, més d'un ja se sentirà un novaiorquès més.

Seagram’s New York Hotel

Seagram’s New York Hotel Barcelona, situat aThe Corner. MARTA JORDI