El Periódico de Catalunya

Dimarts 24 abril 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

EN FAMÍLIA

4 propostes per començar a disfrutar del Nadal amb la canalla

Es pot triar: des d'obres de teatre fins a un tió gegant o la Fira de Nadal de la Sagrada Família

4 propostes per començar a disfrutar del Nadal amb la canalla

Pot ser que anys enrere fossis dels que es compraven un bitllet a Burundi quan els carrers s’omplien de llumets, i segueixes invocant Bakunin quan recordes que el vestit vermell que porta el Pare Noel el va inventar la Coca-­Cola, però des que els nens van entrar en escena per Nadal, per a tu, ha adquirit una altra dimensió. Així que aquí et deixem algunes perquè omplis el teu particular calendari d’advent de llum i color.

‘CONTE DE NADAL’, AL REGINA

La companyia La Trepa estrena aquest cap de setmana Conte de Nadal al Jove Teatre Regina (Sèneca, 22) en forma de musical. Ja el sabeu: el senyor Scrooge té una trobada reveladora amb l’esperit del Nadal present, del passat i del futur.

Dissabtes i diumenges, a les 17.30 hores, fins al 23 de ­desembre. Des de 9 € si es compren les entrades 'on line' a ­www.jtregina.com. Després, prendran el relleu els 'Pastorets Superestel', als escenaris fins al 4 de gener del 2018.

El Nadal és el marc perfecte per albergar espectacles amb majúscules, i aquest cap de setmana arrenca també la quarta temporada del musical 'El Petit Príncep', sota la direcció d’Àngel Llàcer i amb música de Manu Guix, a la Sala Barts (Paral·lel, 62). Fins al 7 de gener, el muntatge tornarà a desplegar el seu gran artefacte visual i sonor per fer ­viatjar els espectadors des de l’asteroide B612 fins a un espai sideral on es recreen i exploren emocions universals. Entrades, a partir de 15 €. Més informació a www.elpetitprincep.info.

EL TIÓ GEGANT DE SANTA LLÚCIA

Fins al 10 de desembre i els dies 16 i 17 de desembre es pot anar a fer cagar el tió gegant de Santa Llúcia al Mercat de Santa Llúcia de l’avinguda de la Catedral de Barcelona.

L’horari és de 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 hores. També en format extra, es pot visitar el pessebre del Museu Frederic Marès, a només uns metres. La tradicional Fira de Santa Llúcia, que se celebra des de fa més de 200 anys, reuneix 123 paradistes fins al 23 de desembre i és de visita obligada.

NADAL A LA SAGRADA FAMÍLIA

No té tanta solera com la de la Catedral, però la Fira de Nadal de la Sagrada Família, que se celebra des de la dècada del 1960 a l’ombra de l’edifici més emblemàtic d’Antoni Gaudí, guanya terreny any rere any.

Fins al 23 de ­desembre es pot visitar cada dia de 10.00 a 21.00 hores (dissabtes, diumenges, festius i vigílies, fins a les 22.00 hores).