El Periódico de Catalunya

Dissabte 20 octubre 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

el museu imaginari

El Poblenou més industrial, el "més autèntic"

El fotògraf Frank Díaz, exmembre de Parxís, disfruta dels racons que descobreix diàriament en el barri barceloní

El Poblenou més industrial, el "més autèntic"

RICARD CUGAT

Des del seu estudi de fotografia, The Loft Studio, ubicat en Poblenou, Frank Díaz és testimoni de la gentrificació. "Tiren a sota naus industrials i xemeneies i aixequen edificis de pisos horrorosos i caríssims", es queixa l'exmembre de Parxís, ara {metido} a fotògraf. No {lo} diu enfadat, no alça la veu, sinó que {lo} comenta amb un to trist al constatar com l'esperit del {'Manchester} {catalán'} s'està perdent a poc a poc. Per això ens cita sobre les vies del tren que hi ha al carrer de Pujades, entre les de Zamora i Joan {d'Àustria}. Vol que quedi testimoni d'{esa} Barcelona "oblidada".

Frank Díaz, en el pont sobre les vies del tren que hi ha al carrer de Pujades, entre les de Zamora i Joan {d'Àustria}. RICARD CUGAT

Pero també vol que quedi testimoni {de que} avui dia és una zona amb una cultura {'underground'} efervescent, on {bullen} noves idees, que "s'està convertint en un barri molt modern". El seu ideal és que el present actual es mantingués amb el passat, com fan en altres grans ciutats del món. "A Londres, a París, a Berlín, a Nova York, recuperen aquestes naus i les reutilitzen com a restaurants, galeries d'art... Fins i tot es podrien fer vivendes {tipo} {'loft}", proposa qui {fue} la fitxa blava de Parxís.

"HI HA RACONS {CON LOS QUE} FLIPO"

Al fotògraf, que ara està rodant un documental que s'estrenarà l'any que ve amb motiu dels 40 anys de la fundació d'aquell grup musical infantil que {tanto} va triomfar, li encanta passejar pel Poblenou. "Carrerons, grans avingudes, ponts, passatges amb cases baixetes... Hi ha racons {con los que} flipo, alguns {friquis} i {cutres}, alguns preciosos, alguns melancòlics, alguns abandonats, i que descobreixo gairebé diàriament. Fins i tot hi ha carrers amb llambordes, {algo} difícil de trobar en tot Barcelona. Aquest barri té un aire {'vintage'} únic".

Des de Zamora-Pujades, Frank Díaz ens mostra la perspectiva de l'avinguda de Pere IV: "Des d'aquí tens un tir amb el primer {plano} d'edificis industrials i el gratacel de l'Hotel Me al fons que sembla Nova York". Es nota que a menut utilitza el Poblenou com a escenari per a les seves instantànies, ja siguin de publicitat, moda, arquitectura o retrats, com els d'actors com David Verdaguer, que poden veure's en el seu compte d'{instagram} (@{frankparchis}).