El Periódico de Catalunya

Dissabte 20 octubre 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

el museu imaginari

El Nacional, un espai gastronòmic "sorprenent"

L'il·lusionista Mago Marín és un habitual d'aquest lloc de «distinció antiga» que tant li recorda els anys 30 i 40, l'època daurada de la seva professió

El Nacional, un espai gastronòmic "sorprenent"

Quan va entrar per primera vegada a El Nacional (passeig de Gràcia, 24, bis), Mago Marín es va quedar gairebé sense respiració. Aquell espai enorme, amb un aire als anys 30 i 40, el va enamorar a primera vista. «Co-llons, ¿però això què és?», es va preguntar. Uns mesos després, ell mateix pot respondre a la pregunta perquè s’ha convertit en un habitual d’aquest macroespai gastronòmic i en coneix bastants detalls interessants, com que abans havia sigut un garatge i, fins i tot molt abans, un teatre.

«Aquest lloc té un halo màgic. Hi entres i no saps si ets a Barcelona ni si és el 2018. Et desubica de tot el que hi ha a pocs metres, perquè és al centre-centre de la ciutat», explica l’il·lusionista de Granollers, de 28 anys.

«Crec que vaig néixer a l’època equivocada. M’agrada el 'look' dels anys 30 i 40, l’art déco, els daurats, la distinció antiga que també s’hi respira... Potser aquella va ser la millor època per a la meva professió», comenta Marín, que l’any passat va guanyar el 'talent show' 'Pura magia' (TVE) i que estarà cada dijous i cada dissabte al Club Capitol fins al mes de juliol amb 'Marín, el mago cómico del momento'.

Aquest artista creu que El Nacional és el lloc ideal «per portar-hi algú i quedar bé. O fins i tot per a una primera cita».

«A qui no el coneix, el sorprèn. I això m’encanta perquè jo treballo amb la sorpresa», apunta Marín, que destaca els còctels i els pastissos («m’agrada el dolç»), a més de les carns i el vermut. «És un lloc on s’hi està a gust i pots parlar». Però a ell el que més li agradaria seria muntar un espectacle allà. La seva imaginació el convida a somiar amb actuar allà algun dia fent màgia de prop davant de gent vestida com els anys 30 i 40.