El Periódico de Catalunya

Diumenge 22 abril 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

HUMOR

¿On és en Jordi?: juga a trobar un català passejant pel carrer

Selecció de les ressenyes que Barcelona rep a internet

¿On és en Jordi?: juga a trobar un català passejant pel carrer

RICARD CUGAT

IMPUTÀLIA

"El meu fill ja ha decidit què vol ser de gran"

★★★★★

Primera edició d'aquesta fira orientada als més joves. Imputàlia orienta els adolescents a ser persones d'èxit: banquers, polítics, infantes… Així com els trucs per evadir impostos. El meu fill s'ho va passar pirata en el simulador de judicis, tot i que el van declarar culpable per portar la samarreta de Messi, hahaha.

CARLOTA PARRA


FOTO JOSE

"Viatjar en temps de crisi és possible"

★★★

En ple barri de Gràcia hi trobem Foto Jose, una botiga de revelat fotogràfic dissenyada per Gaudí, diuen. ­Jose, el propietari, té una espècie de pantalla verda on se situa el client, i ell després, d'alguna manera, hi incrusta paisatges paradisíacs. Així, pots dir als teus amics que has estat a les Seychelles, quan en realitat has estat al càmping La Xeringa Feliç. Repetirem, sens dubte.

ORIOL CASTELLÓ


¿ON ÉS EN JORDI?

"El costat lúdic de la gentrificació"

★★★

Gentrificació, en grec, significa oportunitat. I això ho sap l'empresa DiversionaSA. Han creat una atracció ­única, dedicada als barcelonins de tota la vida. Consisteix a deixar-te enmig del barri gòtic de Barcelona amb una missió: trobar un català passejant pel carrer. Tot i que vam passar un gran dia, després de tres hores de joc no el vam poder acabar amb èxit. Potser haurien de rebaixar una mica la dificultat.

MARISA FLAVIÀ


OBSERVATORI D'AVE'S DE BARCELONA

"Estafa a la Sagrera"

★★

Fa anys vam llegir que el barri de la Sagrera estava creant un edifici on AVEs de tot Espanya es reunirien. Doncs bé, vaig anar amb els meus prismàtics a la zona i no vaig veure ni un AVE. Una altra promesa que el Govern no compleix. Els meus fills van estar plorant tot el matí. Ni tan sols els va consolar veure una rara ­espècie d'autobús amb conductor amable.

CHECHU ROVIRA


UNIVERSITAT DE BARCELONA

"Bé, però no gaire bé"

(Traducció automàtica) Jo vaig ser dita que Barcelona University era autèntica meravella, doncs allà vaig anar. La construcció és ben amable, però la contrarietat és que per al coneixement profund d'això la matriculació és obligada. La decisió va ser de cursar Humanitats. El resultat ser òptim: l'edifici va ser conegut per mi profundament, però ara em trobo a l'atur. Recomana un altre llicenciament.

BRENDA WALSH