El Periódico de Catalunya

Dijous 26 abril 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

el museu imaginari

Mediterráneo: el bar on David Callejón es va convertir en David Guapo

Aquí és on es va convertir en humorista

Mediterráneo: el bar on David Callejón es va convertir en David Guapo

«Aquest lloc és clau en la meva carrera». És de les poques frases que dirà David sense hihihahàs de fons. És que és còmic a primera vista: et fa riure només de veure’l. Li disculparies que arribés tard fins i tot una hora i mitja.

Feia 3, 4 anys que no veia Juanjo, un dels socis del mític Mediterráneo (Balmes, 129). «Però intentem quedar molt», promet. Va ser aquí on es va convertir en David Guapo. «Perquè començava amb la broma que seria Alt i Guapo, però en realitat no soc tan alt. Llavors ho deixo en Guapo i així la gent no se sorprèn quan em veu», riu. Abans era David Callejón, cantautor. No, no dels dramàtics. «No ho vaig aconseguir mai. Ningú em creu», s’arronsa d’espatlles. Era el 2003. Va venir a demanar que el deixessin tocar i Juanjo li va dir que no hi havia cap forat. «Doncs obre una mica abans», li va replicar David. «I vam començar abans», recorda Juanjo. «Perquè jo pogués tocar», afegeix l’humorista. «Gratis». Eren 15 minuts. Per no passar-se de temps, David es va emportar un temporitzador, d’aquells de cuina amb forma de gallina. Els 15 minuts van acabar sent una hora. «I llavors em va començar a pagar», fa broma David. Però va haver de seguir posant la gallina d’alarma.

Així van passar dos anys. El Mediterráneo va acabar muntant una jam de comèdia. El micro obert de monòlegs –explica Juanjo– «és gràcies a ell».

EMPRESARI I 'COACH'

Ara David Guapo actua a uns quants carrers d’aquí: fins al febrer estarà al Teatre Borràs amb #quenonosfrunjanlafiesta2, humor que deixa adolorida la mandíbula. ¿Que a què es dedica quan no fa riure? «Això ho sap poca gent: soc un gran empresari». Ho diu rient, però no és broma. Porta unes quantes start ups i es podria guanyar perfectament la vida com a coach: et resol el futur en 20 minuts. «La idea –resumeix ell– és retirar-me jove».