El Periódico de Catalunya

Dilluns 24 setembre 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

EN FAMÍLIA

Kids Day: el Mobile dels nens

La versió per a ciutadans del MWC depara nou tallers infantils per a tota la ciutat i una ruta familiar per Gràcia

Kids Day: el Mobile dels nens

Fabricar el teu propi robot, jugar a tocar i parar al revés amb sensors elèctrics o fer una ruta guiada pels racons secretecnològics de Gràcia són algunes de les propostes del Kids Day, la jornada especial que la Mobile Week Barcelona dedica als més petits. Per a aquells que no saben què és un 'geek' o un 'maker' (i no s’han atrevit mai a preguntar-ho als seus fills), qualsevol dels nou tallers o la ruta familiar d’aquest diumenge, 24, són la solució. Totes les activitats són gratuïtes, són conduïdes per experts i no requereixen coneixements previs. Només és necessari registrar-se a la web www.mweekbcn.com i, en alguns casos, disposar d’un ordinador. La idea és divertir-se molt i aprendre encara més, però sense adonar-se’n.


ROBOTS D'AQUÍ I D'ALLÀ

Amb materials de reciclatge com una caixa o una ampolla de plàstic, uns colors i conceptes bàsics d’electricitat es pot fabricar un robot pintor. Almenys, això creuen al Crec (Eixample), on proposen un taller per a nens de 7 a 12 anys, acompanyats d’un adult, a les 10.00 hores. Al mateix temps, a la Biblioteca Montserrat Abelló (les Corts) nois de la mateixa edat també fabricaran un robot, i en aquest cas el prepararan perquè es mogui amb agilitat en un planeta deshabitat.


CRIATURES FANTÀSTIQUES

En canvi, al Centre Cívic La Barraca (Sant Andreu) estan entossudits a ensenyar com funciona l’electricitat, i per això suggereixen fabricar personatges electrònics amb plastilina i il·luminar-los amb leds. De 10.30 a 12.30 hores i per a edats compreses entre 7 i 12 anys.


TOCAR I PARAR DEL S. XXI

Un objectiu semblant tenen a Vil·la Urània (Sarrià-Sant Gervasi). El joc de de tota la vida de tocar i parar es reinventa, i també ho fa gràcies a un petit circuit elèctric dotat d’un acceleròmetre, que detecta els moviments ràpids o bruscos, que activaran un so. Si sona, el participant pot ser atrapat. La cita serà de les 10.00 a les 12.00 hores i la proposta està dissenyada per a nois de 7 a 12 anys.


CREACIÓ DE VIDEOJOCS

L’Scratch és un programa de codi obert amb un llenguatge relativament senzill que permet crear videojocs molt ben acabats. Entre les 10.00 i les 12.00 hores tenen lloc tres tallers. El del Centre Cívic Casa Groga (Horta-Guinardó) està pensat per a nois i noies de 8 a 12 anys. El de Centre Cívic de Sant Martí de Provençals, per a edats entre 10 i 12 anys, planteja dos escenaris: una caça de vampirs terrorífica o un laberint claustrofòbic. Mentrestant, al Colectic (Ciutat Vella), la idea és crear un joc a partir d’un personatge de creació pròpia (de 9 a 12 anys). Per a nois més grans, de 10 a 16 anys, el Punt Òmnia del Casal Cívic Verdum (Nou Barris) proposa un taller d’iniciació a la programació on també tindrà cabuda l’Scratch. Serà de les 10.00 a les 11.30 hores.


Una de les participants, muntant una turbina eòlica. MOBILE WORLD CAPITAL


GRÀCIA, TERRITORI 'GEEK'

Des de l’Ateneu de Fabricació de Gràcia (Perill, 8), a les 11.00 hores, sortirà una ruta familiar amb escales en centres cívics, botigues i espais diversos on es poden adquirir coneixements diversos sobre el món digital. I en cada punt hi haurà alguna proposta. L’activitat està recomanada per a famílies amb nens de 7 a 12 anys.


TARDA EN FAMÍLIA

El Kids Day es tancarà a la plaça del Sortidor (Poble-sec) amb un festí de tallers exprés que plantejaran desafiaments tecnològics, des de crear dissenys amb un llapis 3D fins a provar habilitats diverses en diferents plataformes robòtiques. Està pensat per a nens de 6 a 12 anys, i es farà entre les 16.30 i les 18.30 hores.