El Periódico de Catalunya

Diumenge 22 abril 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

el museu imaginari

Jordi Maestro, sensació de viure el cap de setmana a la Barceloneta

El director del renovat Hotel Sofía 'baixa' a la Barceloneta per disfrutar menjant un arròs en família o llogant una barqueta per navegar

«Agafat de la mà del seu pare, amb els ulls ben oberts, Jordi Maestro caminava entre els xiringuitos de la Barceloneta. Aquella experiència «al·lucinant» per a aquell nen de Calella de Palafrugell de només 6 anys li va quedar «tatuada» a la memòria. «Els cambrers que et venien a buscar perquè entressis als seus restaurants, els carrers bruts, la platja també bruta, aquell bullici... ¡No tenia res a veure amb el meu poble!», recorda el director del renovadíssim Hotel Sofía (antic Princesa Sofía). Ni llavors ni anys més tard es va imaginar que acabaria vivint a Barcelona i que la Barceloneta seria el seu lloc preferit.

Però el seu origen marca els seus gustos. «Soc empordanès pels quatre costats, i per a mi doncs el mar és molt ­im­portant. Quan no m’escapo a la meva terra el cap de setmana, vaig amb la família a menjar un arròs. M’agraden els de ­Cheriff (Ginebra, 15), els de Refugi del Port (Judici, 4)...». També hi ­baixa per fer esport. Però al mar. «Llogo un petita embarcació de la classe Laser i navego en aquestes aigües. A més, les pràctiques per treure’m el títol de patró d’embarcació recreativa les vaig fer aquí».

A Maestro, coses així li permeten escapar-se de la rutina i del frenesí que imprimeix una gran ciutat com Barcelona. «Aquí sento que realment estic de cap de setmana». Un altre dels atractius que sedueixen l’hostaler és el «mestissatge». «És un barri ple de contrastos espectaculars», resumeix. On més disfruta deambulant és a la part final del passeig de Joan de Borbó i pels carrerons que hi ha a prop del mar, però també per la zona de l’Hotel W, que «abans no existia i que s’ha revitalitzat amb una remodelació que ha sigut la bomba».