El Periódico de Catalunya

Dijous 22 febrer 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

EL MUSEU IMAGINARI

Tuuulibrería, la lectura a l'abast de tothom

L'actor i monologuista Gabriel Córdoba ens descobreix una llibreria on el client paga el que pot (o vol)

Tuuulibrería, la lectura a l'abast de tothom

FERRAN SENDRA

«Sóc un lector i un comprador de llibres compulsiu», diu Gabriel Córdoba per explicar per què ha triat aquest lloc per fer créixer el Museu Imaginari d’On Barcelona. El lloc és Tuuulibrería, un temple per als amants de la lectura que no van sobrats dels valors que cotitzen en borsa, però sí dels altres, dels que es tradueixen en sentit comunitari i solidaritat.

Tuuulibrería és una associació sense ànim de lucre que recull donacions de llibres de particulars i institucions i els posa a la venda per la quantitat que el client vulgui/pugui pagar. Els diners obtinguts serveixen per pagar els locals que ocupa i als treballadors. Hi ha tres establiments: dos a Madrid i un al barri de Gràcia, del qual del qual Córdoba és assidu. I no només perquè viu a tres carrers.

Jo crec que tothom ha de tenir dret a la cultura, no només aquell que la pot pagar. Però també que el creador ha de cobrar per la seva obra, perquè el que fa és una feina. I molt necessària». Una feina que apassiona, però que se sua. Que l’hi diguin a ell, que és actor i a més escriu i dirigeix els seus espectacles, alhora que tira endavant l’acadèmia de 'stand up' que va muntar el 2014 per ensenyar una disciplina del monòleg que ell broda i que, fa 12 anys, el va fer marxar de la seva Múrcia natal per buscar nous escenaris a Barcelona.

Tuuulibrería Gràcia

Planeta, 17
De 12.00 a 20.00 hores

No li ha anat malament: ha fet llargues temporades al Teatreneu, ha estrenat a la Muntaner, ha editat el seu primer llibre (El arte de hacer monólogos cómicos, a Redbook, que ben aviat tindrà segona part) i fins i tot ha sigut elegit per fer una conferència TED en què explica com l'humor el va ajudar a superar el 'bullying' que va patir de petit per ser homosexual (la podeu veure clicant aquí). Encara que, si el voleu veure en la seva verdadera salsa, acosteu-vos aquest diumenge a la sala Almazén (Guifré, 9. 20.00 hores): hi interpretarà 'Conflictos y Sinflictos', nou monòlegs teatrals escrits per ell.