El Periódico de Catalunya

Dimarts 17 juliol 2018

Iniciar sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si no ets usuari, registra't

EN FAMÍLIA

Aquest mercat sí que mola

Una antiga (i preciosa) fàbrica del Poblenou acull UtopiaMarkets Il·lustració, on una setentena d'artistes posaran a la venda obra original i seriada, entre 'foodtrucks' i activitats per a tota la família

Dissabte al matí. «Nois, s’hauria d’anar al mercat. ¿Qui ve?». La pregunta és ­retòrica –perquè si vosaltres us en aneu al mercat, ¿ells amb qui es queden?–, però tot i així la feu amb l’esperança de sentir un entusiàstic: «¡Jo!». Doncs assumiu la realitat, perquè a la vostra mandra hi haureu d’afegir la d’ells, que (com vosaltres, si poguéssiu) donarien un braç per passar-se el dia davant la tele sense treure’s el pijama. Després dels esbufecs de rigor, i amb alguna promesa o amenaça com a esquer, una hora després sortireu tots cap al mercat.

Però aquest dissabte serà diferent. Podeu formular la pregunta i probablement obtindreu la mateixa resposta, però una hora després estareu anant cap a un lloc molt més excitant que el que recorreu tants matins sabatins. I també és un mercat: ¡però d’art! És a Utopia126, l’antiga fàbrica del Poblenou que acull avui una productora cinematogràfica i publicitària que a més brinda espais per a projectes artístics i culturals, i el que s’hi pot comprar és l’obra d’una setentena d’il·lustradors.

.

UtopiaMarkets Il·lustració

Utopia126
Cristóbal de Moura, 126
Del 20 al 22 d'octubre
Horari: divendres, de les 19.00 a les 23.00; dissabte i diumenge, de les 11.00 a les 22.00 h
Preu: 3 € (menors de 16 anys, gratis)
Més informació, aquí

PER A TOTES LES BUTXAQUES

Entre els participants en aquest primer UtopiaMarkets Il·lustració (que segueix l’estela dels UtopiaMarkets de fotografia i poesia), Miguel Gallardo, Laia Arqueros, Flavita Banana, Mariona Cabassa, La Favorita, Telma Miranda, Clàudia Vives-­Fierro, Martín Tognola, Javirroyo, Mariscal, Carlota Marquina... una nòmina d’artistes impressionant que, a més, seran al mercat per comentar el seu treball. En total, es posaran a la venda més de 3.000 obres, en les quals totes les butxaques hi trobaran cabuda: cada artista té el seu caixet i les seves aspiracions, però es podrà comprar obra seriada d’alguns a partir de 15 euros. Fonts de l’organització expliquen que, a més, hi haurà peces de firmes reconegudíssimes com Miguel Gallardo o Mariscal a partir de 100 euros.


Si la possibilitat de viure l’art de forma tan pròxima i directa no et sembla un argument suficient per seduir les teves criatures, els pots dir que hi haurà zona gastro amb foodtrucks, un divertit ­photocall, murals pintats en directe, tatuatges freehand i una activitat destinada als més petits: un taller on, a partir de la lectura del conte Mila, la sirena, aprendran a fer les seves pròpies obres d’art. ¿Convençuts ara?

I si us hem fet dentetes i dissabte no us podeu escapar d’anar a l’altre mercat, al que no té tant d’art, tranquils: aquest també estarà obert divendres i diumenge.