FÓRMULA 1

Ferrari brilla en els entrenaments de Mònaco

La Scuderia comença amb un il·lusionant doblet en la primera jornada del Gran Premi de Mònaco, cinquena prova del calendari.

Ferrari brilla en els entrenaments de Mònaco

REUTERS

2
Es llegeix en minuts

Dos anys després els motors han tornat a rugir aquest dijous als carrers del Principat de Mònaco, escenari del cinquè gran premi de la temporada 2021. La pandèmia va obligar a suspendre el 2020 la cita més emblemàtica del calendari de fórmula 1, que ara torna amb més al·licients que mai, començant per l’intens pols que dirimeixen els homes de Mercedes i Red Bull, Lewis Hamilton i Max Verstappen, separats per 14 punts en la classificació del Mundial. Però també hi ha un plus d’emoció per als aficionats espanyols, que per primera vegada veuen Carlos Sainz pilotant el Ferrari al límit i un Fernando Alonso que en la seva tornada a la carrera en la qual va guanyar el 2006 i 2007 ha començat amb un ensurt, al trencar l’aleró del seu Alpine després d’impactar amb la barrera lateral durant la sessió matinal.

La reducció del temps destinat als primers entrenaments lliures a Mònaco (de 90 a 60 minuts per sessió) ha complicat especialment la tasca als joves debutants a l’F-1, que aquest any són el japonès Yuki Tsunoda, l’alemany Mick Schumacher i el rus Nikita Mazepin, però també a un veterà com Alonso, que després d’estar dos anys sense pilotar un F-1 amb prou feines fa dos mesos que evoluciona amb l’A521.

Moral per als de Maranello

Notícies relacionades

El pilot de casa, el monegasc Charles Leclerc, arriba disposat a lluir-se i a esprémer al màxim el seu SF21. Al matí el ‘box’ de Ferrari ha treballat per solucionar una avaria a la caixa de canvis, que ha impedit al company de Sainz sortir a rodar en el lliure 1, però en la tanda vespertina, Leclerc se n’ha rescabalat liderant la taula de temps (1.11.684) fins al final, per davant de Sainz, que ha acabat a una dècima.

Sens dubte, tot i que es tracti d’un dijous sense valor determinant en el resultat final del gran premi, veure els dos Ferrari comandant la classificació ha suposat una injecció de moral per als de Maranello, ja que la seva última victòria a Mònaco es remunta al 2017 amb Sebastian Vettel. Leclerc i Sainz estan molt còmodes i ho han demostrat en la primera presa de contacte, deixant enrere Hamilton i Verstappen, tots dos a 3 dècimes. A més, la posició dels dos Alfa Romeo, amb Giovinazzi 9è i Raikkonen 10è, constata el bon rendiment del motor Ferrari. En qualsevol cas, caldrà esperar la ‘qualy’ de dissabte per saber si es tracta d’un miratge o si de veritat la Scuderia és capaç d’optar al podi en la carrera.

Temes:

Ferrari