ELS PLANS DE FUTUR

Alonso: "Tot i que no ho sembli estic molt cansat"

El bicampió del món segueix en mode comiat: "Me'n vaig perquè vull, perquè puc ser millor fora de la F-1"

MEX033. CIUDAD DE MÉXICO (MÉXICO), 25/10/2018.- El piloto español Fernando Alonso (McLaren) participa hoy, jueves 25 de octubre de 2018, en una rueda de prensa conjunta en el Autódromo Hermanos Rodríguez en Ciudad de México (México). Alonso dijo hoy que su objetivo en el Gran Premio de México, que se correrá el domingo en esta capital, es terminar la carrera y finalizar entre los 10 primeros, zona de puntos. EFE/Jorge Núñez

MEX033. CIUDAD DE MÉXICO (MÉXICO), 25/10/2018.- El piloto español Fernando Alonso (McLaren) participa hoy, jueves 25 de octubre de 2018, en una rueda de prensa conjunta en el Autódromo Hermanos Rodríguez en Ciudad de México (México). Alonso dijo hoy que su objetivo en el Gran Premio de México, que se correrá el domingo en esta capital, es terminar la carrera y finalizar entre los 10 primeros, zona de puntos. EFE/Jorge Núñez / Jorge Núñez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Continua en mode comiat. Aquest cap de setmana, 30.000 persones portaran una careta a l’homenatge a Fernando Alonso al GP de Mèxic. La F-1 prepara, a més, una homenatge al bicampió asturià en l’última carrera d’Abu Dhabi. Mentrestant, l’asturià explica les raons de la seva retirada i no acaba d’aclarir el seu programa per al 2019, tot i que serà molt més suau que el de 2018: "Tot i que no ho sembli, estic molt cansat", revela, quan li falta un mes per acabar un dels dos Mundials en què participa. "Me’n vaig de la Fórmula 1 perquè vull, perquè crec que puc ser millor pilot a fora, en altres disciplines."

Notícies relacionades

"Tots els meus somnis aquí s’han fet relaitat. Deixo la F-1 perquè vull. Ara és moment d’aconseguir encara més coses. En la F-1 sempre hi ha la sensació que és el millor del món, i si algú se’n va, la gent no entén que potser se’n vulgui anar. Coses com que se n’ha d’anar perquè no compta amb un cotxe competitiu. Igual McLaren li dona l’any que ve un cotxe súper competitiu, ¿qui ho sap? No ho vull intentar, vull acabar perquè crec que soc més bon pilot fora de la F1. Aquest capítol s’ha acabat, he aconseguit molt èxit, i potser hi ha altres coses fora de la F-1 que necessito conquerir, tenir èxit en altres àrees de l’esport del motor, i ho intentaré", va explicar l’asturià davant dels mitjans de comunicació al pàdoc de l’autòdrom Hermanos Rodríguez.

Les intencions del pilot

L’asturià descarta participar en el pròxim any a La Fórmula E i tota la temporada de la Indy, tot i que estudia participar en les 500 Millas i potser, qui sap, provar sort a la Nascar, la més popular de les disciplines als Estats Units, tot això combinat amb el Mundial de Resistència que finalitza al juny. "He de pensar si es pot combinar", explica abans d’argumentar que "em respecten molt per la meva carrera a la F-1. He sigut ben considerat pels amos dels equips, pels caps d’equip, he sigut sempre molt respectat, em sento un gran privilegiat. També pels meus companys d’equip, per altres pilots, pels mitjans de comunicació, pels fans... Ha sigut perfecte, i ara és el moment perfecte per deixar-ho. Ara em sento perfectament, però també necessito vida fora de la F-1, divertir-me, abans de prendre una decisió final".  Ara mateix se sent "cansat, tot i que per fora sembli que estic bé. Està sent un any exigent".