DONAT D'ALTA

Niki Lauda deixa l'hospital on li van trasplantar un pulmó a l'agost

El triple campió mundial de F-1 va ser operat d'urgència i té també un ronyó trasplantat

rozas44523243 file photo  niki lauda addresses a news conference presentin180803094540

rozas44523243 file photo niki lauda addresses a news conference presentin180803094540 / HEINZ-PETER BADER

1
Es llegeix en minuts

L’expilot austríac Niki Lauda, triple campió mundial de Fórmula 1, va abandonar aquest dimecres en bon estat de salut l’hospital de Viena AKH on es trobava des del 2 d’agost passat, quan es va sotmetre d’urgència a un trasplantament de pulmó.

Segons va informar l’Hospital General de Viena (AKH) en un comunicat, Lauda, de 69 anys, va ser donat de baixa "en bon estat general" i ara haurà "de sotmetre’s a una rehabilitació intensa de diverses setmanes". L’expilot es trobava de vacances a l’illa espanyola d’Eivissa quan una perillosa destrucció del teixit pulmonar desencadenada per una inflamació dels alvèols el va obligar a traslladar-se d’urgència amb avió privat a l’hospital de Viena, on va ser sotmès de forma exitosa a un trasplantament de pulmó.

Els antecedents

Notícies relacionades

Lauda ja havia sigut sotmès a dos trasplantaments de ronyó el 1997 i el 2015, en aquest últim cas gràcies a la donació de l’òrgan per part de la seva llavors nòvia Birgit, amb la qual després es va casar i va tenir bessons. A part dels seus èxits al volant, Lauda ha desenvolupat una carrera com a empresari, fundant diverses línies aèries.

A començaments d’aquest any, va comprar a Air Berlin l’aerolínia Niki, que ell mateix havia fundat el 2003 i després va vendre a l’empresa alemanya. Poc després, l’empresari va anunciar la venda del 24,9 % de l’empresa, rebatejada com a Laudamotion, a l’aerolínia de baix cost Ryanair.