EL NOM DEL PARE

Tot un Schumacher

La fórmula u contempla amb avarícia els beneficis mediàtics que pot generar portar Mick Schumacher a la graella sense saber encara si ha heretat l'enorme talent del seu pare

4
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

No ha existit cap altre pilot més premiat ni amb més canibalisme dins i fora de la pista. El 1991 Michael Schumacher era un jove talentós que disputava el Mundial de Resistència i amb la mirada posada a la F-1. A Le Mans es va fixar en la nòvia del seu compatriota i gran rival a la recerca d’un lloc a la F-1, Heinz-Harald Frentzen. “¿Vols fer una volta amb moto?”, va dir a Corinna Betsch. La rossa alemanya mai va tornar amb Frentzen. Es va casar amb un Michael tres anys després. Gina María va néixer primer. Mick el 1999.

Gairebé 20 anys després, el noi és clavat al seu pare; el rostre, la mateixa veu, la mateixa forma de caminar. Ara només falta saber si també ha heretat tot el seu talent. Per si és així, Mercedes, Ferrari i Red Bull el cortegen per portar-lo a la F-1 després de proclamar-se campió de la F-3 europea.

Més cognoms il·lustres

Només els Hill –Graham i Damon– i els Rosberg –Keke i Nico– poden presumir de relació pare fill amb títol de F-1.  Verstapen, Piquet, Winkelhock, Nakajima, Villeneuve, Andretti, Fittipaldi, Brabham i Stuck van aconseguir portar els seu fills a la F-1, però molts altres cognoms il·lustres es van anar quedant pel camí del Gran Circ, apallissats pel talent de rivals sense nom, com els fills de Niki Lauda o James Hunt. 

“Ara podem pensar en la pròxima aventura. Prefereixo moure’m cap endavant de manera gradual, pas a pas, preparant-me realment bé. Cada pilot té el repte d’estar a la F-1. Vam parlar amb alguns equips, però jo vull fer el salt quan estigui preparat al 100%,” explica Mick amb gran maduresa, mentre medita juntament amb la seva mare Corinna i Peter Kaiser, amic de Michael, la millor opció. 

La F-1 necessita noms nous i el cognom Schumacher és una bomba mediàtica. "Seria una gran història, per descomptat", va reconèixer Chase Carey, actual dirigent de la FOM, els amos comercials de la F-1. "La presència de Mick tocaria els cors de molts aficionats d’una manera molt especial”. ¿I el talent? "Mick s’assembla al seu pare, però el més important és que té els gens de competició del seu pare, la seva carrera el portarà cap a la F1", assegura Gerard Berger, expilot i exdirector de Toro Rosso, l’escuderia per la qual podria entrar en l’estructura Red Bull, però que sembla fer un pas enrere davant del desmesurat interès de Mercedes i Ferrari per incloure el jove Mick en el seu programa de formació.

“El fet que Verstappen debutés a la F-1 a l’edat de 17 anys com a pilot oficial de Toro Rosso no canvia això. No es pot comparar”, explica Helmut Marko, responsable del programa Red Bull, recordant el fet que Mick mai ha guanyat un certamen  (F-4 o F-3) el seu primer any. 

Els gens de Michael o Ralf

Encara és aviat per saber si ha heretat el brutal talent de Michael o el més escàs del seu oncle Ralf (sis victòries en deu anys a F-1), però fora d’ella ofereix la imatge de noi calmat i assenyat. Pot ser que molta gent cregui que és un privilegiat però només Mick sap el que va viure aquell Nadal quan esquiava juntament amb seu pare i un amic per les pistes de Meribel. Amb 13 anys va veure al seu pare impactar contra una pedra. Mai més hi ha pogut parlar.

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

Notícies relacionades

L’hermetisme amb què Corinna ha portat la recuperació del seu marit deixa poques pista sobre el seu estat, i més, després de traslladar Michael a la seva mansió de 1.500 metres quadrats a Vufflen-le-Château, davant el Llac Leman després d’haver passat 159 dies en coma i un curt període en una clínica de Lausana. Un equip de gairebé 20 persones tenen cura de la seva salut amb un cost de 150.000 mil euros setmanals.  A penes arriben ingressos a la família, i les despeses es disparen. Per això Corinna ha anat venent actius: l’avió privat, la casa a Noruega, el Rolls-Royce Phantom cupè, o el Monoplaza de Ferrari amb el qual va guanyar a Mònaco 2001.

Michael i Corinna van decidir que Mick participés sota el cognom matern (Betsch) en el seu primers anys, quan es va proclamar subcampió mundial júnior de kàrting amb el xassís Tony Kart que anys enrere havia dissenyat el seu pare. Ara Mick ja és Schumacher, amb tot el bo i el dolent que comporta suportar el cognom del millor pilot de la història de la F-1. “El meu pare va tenir una gran influència. Com tots saben, ell és el meu ídol, soc tot el que ha fet i estic provant de trobar coses que pugui utilitzar del meu costat, i ell ha jugat un paper molt important en el que soc ara”.