RELLISCADA DE L'ASTRE DE LA F-1

Un comentari masclista de Hamilton al seu nebot causa un cisma a la Gran Bretanya

El tetracampió del món va recriminar al nen que es disfressés de princesa

hamilt

hamilt

1
Es llegeix en minuts

La voràgine de les xarxes socials s’ha acarnissat en Lewis Hemilton, que ha hagut de demanar disculpes per uns comentaris masclistes desafortunats al seu nebot en plena nit de Nadal. El nen portava un vestit de princesa rosa i agitava una vareta amb un cor de peluix rosa.

«Estic tan trist ara. Mireu el meu nebot», va dir el pilot britànic. «¿Per què vas demanar un vestit de princesa per Nadal? Els nens no porten vestits de princeses», renyava el seu nebot el tetracampió del món de fórmula 1 al vídeo d’Instagram que va penjar a les xarxes, mentre el nen es tapava les orelles amb les mans. A les xarxes el van acusar de «sexista» i d’«humiliar» la criatura. El quatre vegades campió mundial, de 32 anys, té 5,7 milions de seguidors a Instagram.

Hores més tard, arran de les crítiques rebudes, va decidir demanar disculpes per haver publicat aquest vídeo en què li reclama («en joc») al seu nebot per què porta un vestit de princesa. «Això passa quan tens molt temps lliure i publiques vídeos a internet, en algun moment acabaràs ficant la pota», es va excusar el campió mundial.

¿Lapsus o discriminació?

 Hamilton va esborrar els vídeos i va demanar disculpes públicament. «Estava jugant amb el meu nebot i em vaig adonar que les meves paraules van ser inapropiades, així que vaig esborrar la publicació. Em vaig adonar que no és acceptable per a qualsevol persona, no importa d’on sigui, marginar o estereotipar a ningú», va dir.

 El pilot va assegurar que havia sigut només una relliscada sense cap mala intenció. «Sempre he estat a favor que qualsevol persona visqui la seva vida exactament com vulgui i espero poder ser perdonat per aquest lapsus», i després a Twitter va afegir: «Jo vull que el meu nebot se senti lliure d’expressar-se de la mateixa manera que tots hauríem de fer-ho».

Notícies relacionades

Hamilton també va ser durament criticat per la seva actitud per diverses organitzacions del Regne Unit. Liam Hackett, fundador de l’organització benèfica contra l’assetjament Ditch the Label, va valorar durament el comportament del pilot britànic. «És decebedor veure algú usar una plataforma (Instagram) per avergonyir un nen petit».

A més, Imraan Shathar, de Stay Brave UK, organització que lluita contra la discriminació al Regne Unit, va demanar públicament que retiressin a Hamilton la seva condecoració MBE (Membre de l’Orde de l’Imperi Britànic).