Hamilton colla el Mundial

L'anglès no dona opcions a Vettel i redueix la diferència a només set punts després de la seva tercera victòria a Spa Francorchamps

zentauroepp39826256 bru01  spa francorchamps  belgium   27 08 2017   british for170827171437

zentauroepp39826256 bru01 spa francorchamps belgium 27 08 2017 british for170827171437 / STEPHANIE LECOCQ

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Tot just acabada la carrera es podia veure una pancarta amb la bandera anglesa en la qual es llegia «Hammertime» («l’hora del martell»), aquella expressió anglesa de la qual s’han apropiat els fans de Lewis Hamilton per descriure el moment en què el tricampió treu el millor de si mateix per guanyar. Va tornar a passar ahir al Gran Premi de Bèlgica, a Spa Francorchamps. Sebastian Vettel, el seu gran rival al títol, es va situar roda contra roda en dues ocasions, a la primera volta, i en el rellançament darrere d’un cotxe de seguretat, però Hamilton no va cedir ni un mil·límetre per firmar la seva tercera victòria en aquest traçat, la cinquena de la temporada amb la qual s’acosta a Vettel a només set punts.

El pilot alemany es va col·locar roda contra roda a la frenada de Les Combes a la primera volta, però Hamilton va allargar la seva frenada amb talent. A partir d’aquí, Hamilton va controlar la carrera sense gaires problemes. Els seus enginyers el van protegir fent-lo parar dues voltes abans que Vettel.

ENUIG DEL BRITÀNIC / Tot anava segons el previst, fins que els dos Force India van xocar entre si i van donar entrada al cotxe de seguretat. «No em facis riure, no calia», es va queixar per ràdio l’anglès. Sabia que era un moment perillós perquè, a falta de 10 voltes, Vettel podria muntar el pneumàtic ultratou –més ràpid– i ell només en tenia un de tou –més lent– nou. I així va ser. Vettel va tornar a intentar l’avançament amb ràbia en el rellançament de la carrera, però el pilot britànic, una altra vegada, no va cedir ni un centímetre quan l’alemany es va tornar a col·locar al seu costat.

Notícies relacionades

EL FUTUR D’ALONSO / Podria ser que la renovació dels dos pilots de Ferrari hi tingués alguna cosa a veure, o no, o simplement el seu enuig, més irònic que res més, tingués a veure amb la seva excel·lent sortida, i la impossibilitat de defensar-se en la llargues rectes amb el motor Honda. El cas és que Fernando Alonso no es va contenir per la ràdio. «És vergonyós, realment vergonyós», va dir respecte del seu motor. Va acabar retirant-se.

Tancat el camí a Ferrari i pràcticament es pot dir el mateix de Mercedes (Bottas ja ha renovat), Alonso només pot decidir entre continuar a McLaren amb el motor Honda o anar a Renault o Williams, dues opcions que semblen molt millors.