La policia local de València es mofa d'Alonso

L'avaria que va patir al GP de Rússia és utilitzada per ensenyar com col·locar els triangles en cas d'incident

eprozas38257367 deportes tuit twitter de la policia local de valencia mof nd170501200403

eprozas38257367 deportes tuit twitter de la policia local de valencia mof nd170501200403

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Ho va dir, sí: «El primer que vaig fer va ser agafar el meu telèfon i veure si podia avançar els meus vols». És la frase de Fernando Alonso després de baixar del seu McLaren sense poder ni tan sols prendre la sortida al GP de Rússia de diumenge passat. A partir d’aquell instant, van començar a disparar-se les bromes i els mems, però el pensament del bicampió asturià ja estava molt lluny de les penúries de McLaren. El seu cap ja se centrava en les 500 Milles d’Indianapolis, que disputarà a finals d’aquest mes, la seva ment està en el camí cap a la Triple Corona, el títol que només posseeix Graham Hill i que uneix les victòries a Mònaco, Le Mans i Indianapolis.

ATAC DE LAUDA 

«Ha comès molts errors en la seva carrera fora de la pista, en les seves eleccions, com la de fitxar per McLaren quan tots sabíem que Honda no funcionaria», va dir Niki Lauda aquest cap de setmana al pàdoc de Rússia. És clar que Lauda no és sospitós d’adorar Alonso. «Ha deixat problemes en tots els equips pels quals ha passat», va repetir aquest cap de setmana. L’opinió del campió del món austríac va pesar i molt perquè Alonso no se n’anés aquest hivern a Mercedes quan Nico Rosberg va anunciar per sorpresa que ho deixava. «En aquell moment vam parlar amb Alonso, però tenia contracte amb McLaren», va reconèixer Toto Wolff, partidari de fitxar Alonso, però que, al final, va cedir davant l’opinió de Lauda a favor de, tot sigui dit, el finlandès Valtteri Bottas, a qui ha tutelat la carrera des de les categories inferiors.

La victòria del finlandès a Rússia sembla haver refredat el corrent d’opinió que criticava la decisió de fitxar un pilot de segona fila per a un equip campió amb l’únic objectiu de fer la vida més fàcil a Hamilton. És veritat que Bottas no és Hamilton, ni Vettel, ni Alonso. Tampoc és Verstappen («és l’estrella més gran que jo he vist irrompre a la F-1», diu Lauda del jove holandès), però amb cada bona actuació del finlandès es tanquen les opcions que un altre el substitueixi.

MULTITUD DE BROMES

Fernando Alonso

PILOT DE MCLAREN-HONDA

"Quan es va parar el cotxe, el primer que vaig fer va ser agafar el telèfon i veure si me'n podia anar immediatament a Indianapolis, però no vaig poder canviar els vols"

Mentrestant, la situació d’Alonso a McLaren Honda és motiu de broma nacional. El bicampió del món ni tan sols va poder prendre la sortida a Rússia després d’haver abandonat per avaria en les tres primeres carreres. Una emissora de ràdio d’àmbit nacional preguntava en el programa matinal d’ahir als seus oients sobre la seva experiència «sobre un cotxe, un electrodomèstic o qualsevol altre aparell que els hagi deixat tirats tantes vegades com el McLaren-Honda a Alonso».

Notícies relacionades

El tuiter de la Policia Local de València va utilitzar, amb afecte, la foto de l’abandonament d’Alonso a Rússia per fer un tutorial sobre com col·locar els triangles en cas d’avaria d’un cotxe… En una pàgina asturiana es podia veure aquest missatge el dilluns de Pasqua: «Es dona per finalitzada l’Operació Tornada de Setmana Santa a Astúries amb l’arribada de Fernando Alonso…»

La situació a McLaren és dura, molt dura, però de la boca d’Alonso no ha sortit res que se li pugui retreure contra el seu equip o motorista, res que s’assembli al que hauria de dir sobre el desastre. L’asturià es consola amb altres objectius, la triple corona, consultant vols per anar-se’n a Indiana (Estats Units) o mirant el pronòstic del temps, perquè té previst rodar demà amb el cotxe de la Indy, però només si no plou perquè, a Indianapolis, ja saben, no roden en aigua.