El McLaren-Honda es trenca per tercera vegada en cinc dies

Els propulsors Mercedes dominen el retorn a l'activitat a Montmeló, on Red Bull ja despunta

eprozas37578037 mclaren driver stoffel vandoorne of belgium steers his car d170307190933

eprozas37578037 mclaren driver stoffel vandoorne of belgium steers his car d170307190933 / Francisco Seco

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

La nova reglamentació de F-1 per a aquesta temporada, que començarà d'aquí 15 dies a Austràlia, ha fet monoplaces més amples amb un pas pels revolts més veloç, amb més càrrega aerodinàmica. “Seran més ràpids, però no sé si les curses seran menys avorrides”, explica Éric Boullier, cap de McLaren, i corroboren tots els caps d'equips i pilots. ¿La raó? Aquesta càrrega aerodinàmica més gran farà que els cotxes necessitin més potència per moure's per les rectes. Així que els motors més potents --el Mercedes-- seguiran sents fonamentals. Amb un propulsor Mercedes ha marcat avui Felipe Massa el millor temps de la primera jornada de la segona i definitiva setmana en el test al Circuit de Catalunya, a Montmeló.

Mercedes està  tan segur del seu poder que ja utilitza els tests per simular grans premis tant amb Hamilton com amb Bottas

ALONSO, AVUI A ESCENA

Notícies relacionades

Per això s'espera molt també de Force India, que sembla un rival directe de McLaren-Honda en la lluita pels punts. El cotxe de Woking (Anglaterra) va tornar a trencar el motor Honda i va deixar el jove Stoffel Vandoorne cinc hores tirat mentre canviaven li el propulsor. És el tercer trencament del McLaren-Honda en cinc jornades, massa per pensar que podran començar forts a Melbourne. Fernando Alonso agafarà el relleu del seu company avui i divendres que ve. “Sempre és un contratemps, però sabem que el més important no són els tests, sinó la primera cursa d'Austràlia”, assegura el bicampió asturià. “El nostre cotxe serà molt diferent a Austràlia, gairebé una versió b”, confirma Boullier, però es refereix sobretot al paquet aerodinàmic. El motor Honda segueix sent un hàndicap.

MERCEDES, AL SEU AIRE

No sembla, per descomptat, en condicions de batre Ferrari, que en aquest primer dia de la setmana va completar més de 150 voltes amb Sebastian Vettel sense problemes, ni tampoc Red Bull, que, en cap jornada, ha espremut del tot el motor i espanta en el pas pels revolts. Són els únics que semblen en condicions de plantar cara a Mercedes, que, en mans de Lewis Hamilton i Valteri Bottas, ja utilitza els dies de test per preparar diferents carreres i escenaris de la temporada. “Han marcat 1.19 minuts, però podrien arribar, si volguessin, segur, a l'1.17 per volta aquesta setmana", desvela Alonso. No pinta una temporada bona per a McLaren-Honda, ni per a un espectacle de grans batalles a la pista.

Temes:

Automobilisme