Mercedes negocia ara amb Carlos Sainz

L'opció del jove madrileny ha pres força després del 'no' de Fernando Alonso a l'escuderia campiona del món de F-1

rozas31422341 toro rosso driver carlos sainz jr  of spain  left  is flanke161209170514

rozas31422341 toro rosso driver carlos sainz jr of spain left is flanke161209170514 / Luca Bruno

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Ho ha confessat, sense problemes, sense pèls a la llengua, l’austríac Toto Wolff, màxim responsable de Mercedes F-1: «Les tres opcions que estudiem ara mateix són Pascal Wehrlein, Valtteri Bottas i Carlos Sainz». Aquesta és la confessió de Wolff al pare de Carletes, al bicampió del món de ral·lis, que ha hagut d’aparcar la preparació del Dakar per negociar amb Mercedes. L’opció del madrileny ha pres força després que Fernando Alonso els confirmés que no es mourà de McLaren-Honda. No, de moment.

Ha sigut Flavio Briatore, que encara porta alguns assumptes a Alonso, qui ho ha confirmat. «Fernando no se n’anirà a Mercedes. Tenim un contracte amb McLaren i el respectarem», va explicar el playboy al diari italià Gazzetta dello Sport. A Alonso no l’ha convençut l’oferta de Mercedes (diuen que només un any, encara que prorrogable) i, a més, confia cegament en les possibilitats de McLaren per als pròxims anys. Encara li queda un any més de contracte, però té sobre la taula una oferta de renovació de McLaren per tres anys, per 40 milions d’euros anuals.

Toto Wolff

CAP MÀXIM DE MERCEDES F-1

"Les tres opcions que estudiem ara mateix són Pascal Wehrlein, Valtteri Bottas i Carlos Sainz"

«L’any que ve canvia gairebé tot, hi ha un gran canvi de reglament, i això comporta una oportunitat per retallar les diferències amb Mercedes», va explicar Alonso després de l’última carrera de l’any. En aquest sentit, corren rumors sobre la pròxima incorporació de Paddy Lowe, que ahir es va acomiadar de Mercedes com a director tècnic i podria reforçar l’escuderia d’Alonso.

El futur a McLaren li resulta tan atractiu a Alonso com costosa era la seva sortida de l’equip de Woking, una cosa diferent de la seva marxa de Ferrari a finals del 2014. «La situació era diferent: teníem un acord amb Di Montezemolo», va dir ahir Briatore. «Si no guanyàvem el títol el 2014, seríem lliures. Luca va mantenir la promesa. És veritat que el cap d’equip, Marco Mattiacci, ens va oferir renovar tres anys més, però vam refusar la proposta».

Sense l’opció d’Alonso, el ventall de possibilitats es redueix a només tres: Wehrlein, l’home del planter de Mercedes que aquesta temporada no ha brillat gaire a l’equip Manor; Bottas, a qui Wolff va portar a la F-1 i va representar durant anys, però a qui  haurien de treure de Williams, on té contracte en vigor, i la tercera opció és Sainz.

VELOCITAT I EXPERIÈNCIA

Notícies relacionades

Carletes té la joventut de Wehrlein (22 anys), però el doble d’experiència en F-1, i sobretot, una velocitat i un talent acreditat després de dos anys en què ha lluitat, de tu a tu, amb l’holandès Max Verstappen en classificació i en carrera, i on ha apallissat el seu company, el rus Daniil Kvyat.

Toro Rosso no va deixar  que Sainz se n'anés a Renault, però potser deixaria que marxés a Mercedes

Renault va plantejar una oferta a Sainz per al 2017, però Helmut Marko no el va deixar sortir de Toro Rosso. «Per anar-te’n a Renault, és millor que et quedis a Toro Rosso; una altra cosa seria que et truqués un equip dels grans», li va dir Marko. Aquesta oferta ja ha arribat i ara Sainz pare ha de mediar entre Marko i  Wolff. Red Bull demana diners, és clar, i Wolff valora amb el mític Niki Lauda quant costaria també treure Bottas de Williams. Si no fructifica ni una opció ni l’altra, sempre els quedarà Wherlein, però avui Sainz té un mica més del 33% de possibilitats d’aterrar a Mercedes. H