AUTOMOCIÓ

Foment presentarà un pla al Govern per salvar la planta de Nissan de Barcelona

La patronal catalana ha creat un grup de treball per reforçar la posada en marxa de la indústria de l'automòbil integrat per empreses del sector

Seat, Nissan, Saba, Ficosa, Clúster de l'Automòbil, Saló de l'Automòbil de Fira Barcelona, la patronal UPM, IESE i PWC participen en la proposta

zentauroepp45821439 barcelona  09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

zentauroepp45821439 barcelona 09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

Foment del Treball ha fet un pas més per consolidar la recuperació econòmica després de la frenada provocada per la crisi de la Covid-19. La patronal catalana, d’acord amb la importància del sector de l’automòbil i veient la incògnita que plana sobre la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, ha posat en marxa un grup de treball per potenciar i reforçar la indústria de l’automoció a Catalunya.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assenyalat la preocupació tant pel futur de la factoria com pel de les altres empreses relacionades del sector. Des de la patronal consideren clau buscar una sortida a una crisi de Nissan que afecta directament o indirectament 38.000 llocs de treball (a més de la mateixa planta, impactaria sobre 503 companyies proveïdores i 235 empreses de manera directa).

Motor de Catalunya

Sánchez Llibre ha assenyalat les intencions d’aquesta proposta: «En aquesta nova etapa de reconstrucció de l’economia i des de Foment hem posat en marxa un grup de treball per reforçar i potenciar el sector automobilístic de Catalunya en què hi són presents tots els agents industrials més importants del país, com és el cas de Nissan, Seat, el Clúster de l’Automòbil, Fiscosa, Automobile Barcelona (Saló de l’Automòbil), Unió Patronal Metal·lúrgica, Saba, IESE, Price Waterhouse, entre d’altres», comenta el president, i afegeix que «l’objectiu immediat serà el de la continuïtat de la factoria de Nissan a Barcelona i la preservació dels seus llocs de treball i també analitzar les tendències de futur d’aquest sector».

Notícies relacionades

Foment elaborarà aquesta setmana un pla de treball que serà remès tant al Govern com a la Generalitat de Catalunya i als sindicats. En la proposta per a Nissan volen analitzar el futur i conèixer l’estratègia que dissenyarà la marca, tenint en compte que la planta estava produint abans de la pandèmia al 30% de la seva capacitat.

El grup de treball explorarà també les tendències del sector al món, les fortaleses de Catalunya en una indústria que és principal i motor de l’economia i «canalitzarà tot el recolzament institucional per concentrar recursos econòmics i de coneixement per mantenir Barcelona com a capital de la innovació i producció de vehicle de nova generació», assenyalen des de la patronal.