AUTOMOCIÓ

Els sindicats de Nissan convoquen una vaga a la Zona Franca per al dia de reinici de la producció

Després d'haver mantingut una reunió amb la direcció de la companyia, els treballadors continuen sense conèixer els plans de futur de l'empresa

La posada en marxa de només una línia de producció de les dues existents posa novament en alerta la plantilla de la fàbrica

fabrica-nissan-bcn-3

fabrica-nissan-bcn-3

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

El comitè d’empresa de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona ha convocat tots els empleats a una vaga indefinida a partir del dia de la posada en marxa de nou de les instal·lacions. La represa de l’activitat, que va cessar el 16 de març pel decret de l’estat d’alarma, s’ha de produir el 4 de maig, segons va comunicar dissabte passat la companyia als sindicats. 

El motiu de la vaga indefinida no és cap altre que conèixer algun detall sobre el futur d’una planta que abans del confinament operava a un 30% de la seva capacitat. Els sindicats denuncien que l’empresa només arrencarà la línia 2 de muntatge, la que s’encarrega de produir les ‘pick-up’ Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes Clase X, i que ho fan perquè han de complir amb el contracte de comandes que la marca té amb Mercedes per a la producció del seu vehicle i aquest expira a finals de maig. Més enllà només es quedaran amb els altres dos models.

Notícies relacionades

L’absència de notícies sobre el reinici de producció de la línia 1, la que s’encarrega de la furgoneta elèctrica eNV200, és el que més preocupa els sindicats, ja que interpreten que un cop acabada la fabricació de les ‘pick-up’ la companyia podria tancar de nou la planta de manera definitiva, segons reconeix el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente.

Avui s’han reunit representants de la companyia i comitè d’empresa per comentar el procés de tornada a l’activitat. Des dels sindicats van demanar al director de Nissan Iberia, Genís Alonso, la seva compareixença en aquesta cita, però no hi ha acudit, fet que des del comitè han valorat com «una falta de respecte envers la plantilla de Nissan». No s’ha parlat res del futur de la planta, unes notícies que ja fa uns mesos el president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, va dir que arribarien abans de l’estiu.