l'automoció torna a rodar

Nissan tornarà a la producció el 4 de maig a la Zona Franca

La intenció és tornar a la feina amb la línia 2 el 4 de maig, tot i que la línia 1 no té data d'arrencada

Els sindicats temen que Nissan aprofiti el moment de conjuntura actual per tancar l'activitat industrial a Espanya

fabrica-nissan-bcn-1

fabrica-nissan-bcn-1

2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

Nissan Motor Ibérica es prepara per tornar a l’activitat. Les plantes espanyoles de la multinacional estan ultimant els plans per reprendre la producció a partir del 27 d’abril. Per a aquesta data està prevista l’arrencada de les activitats logístiques al centre d’Àvila, i també a Cantàbria, i la planta de la Zona Franca a Barcelona té fixat el 4 de maig el reinici de la producció.

La intenció de la companyia a la fàbrica barcelonina, segons assenyalen els sindicats després d’haver-se reunit amb els responsables de la direcció, és arrencar inicialment la línia 2 (la que produeix les ‘pick-up’ Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes Clase X) el primer dilluns de maig. També estan estudiant l’arrencada del centre productiu de Montcada i Reixac, tot i que estarà condicionada a l’inici de les activitats dels proveïdors associats.

La línia 2 de les ‘pick-up’ serà la primera a arrencar el 4 de maig / NISSAN

El Comitè d’Empresa, no obstant, desconfia de les intencions de la marca per a la Zona Franca, ja que no s’han pronunciat sobre la tornada a la producció de la línia 1, en la qual s’acobla la joia de la corona de Nissan a Barcelona, la furgoneta elèctrica eNV200. Aquesta absència de data ha fet que els sindicats s’adrecin als seus afiliats per manifestar la seva preocupació.

En la nota remesa el cap de setmana als treballadors, el Comitè assenyala que ha traslladat a l’empresa «d’una manera clara la nostra indignació, ja que, per molt que ho hem preguntat, no han sigut capaços de dir-nos quan es recuperaria l’activitat en la línia 1. És evident que tots i totes estem preocupats per la situació del Covid-19 i de com evitar el contagi als nostres llocs de treball, i per això els nostres companys de prevenció estan treballant per aconseguir un protocol que garanteixi això, la seguretat».

També han esgrimit els seus dubtes sobre el futur, ja que tenen «sospites que Nissan vulgui aprofitar la conjuntura actual per intentar tancar l’activitat industrial a Espanya. Aquesta informació ens està arribant per diferents mitjans i, unit a la falta de claredat per part de la direcció quant a produccions, ens fa pensar que aquesta informació pot ser certa i que els nostres «grans directius» en una ostentació de menyspreu total envers els seus treballadors volen aprofitar-se de la situació sanitària i de confinament per tancar les nostres plantes», afegeixen en la seva nota.

Notícies relacionades

Per tractar tot això han emplaçatGenís Alonso, director de Nissan Motor Ibérica, a una reunió, perquè els aclareixi tots aquests punts abans de reprendre la producció després de l’aturada per la crisi del coronavirus.

La companyia està treballant per establir tots els protocols necessaris i està pendent de l’evolució dels esdeveniments. De moment les arrencades de producció es realitzaran tan bon punt es pugui garantir aquesta seguretat i existeixi la necessitat empresarial de fer-ho. Disponibilitat de materialsvolum dels estocs existents i reinici de la demanda són elements essencials per a aquesta arrencada de les plantes.