Crisi del coronavirus

Nissan tanca finalment amb els sindicats un ERTO de 3.000 treballadors

La firma automobilística complementarà fins al 85% de la base reguladora la prestació que cobraran els empleats afectats

fabrica-nissan-bcn-3

fabrica-nissan-bcn-3

1
Es llegeix en minuts
G. Ubieto / X. Pérez

Després d’una ronda de negociacions que s’ha acabat allargant una setmana, Nissan i els sindicats finalment han assolit un acord per tancar un expedient de regulació d’ocupació (ERTO), que afectarà 3.000 treballadors. Les dificultats logístiques portades pels efectes col·laterals del coronavirus han provocat que la planta de Zona Franca estigui aturada des de divendres passat, però la falta d’acord entre les parts no ha permès que hagi sigut fins aquest divendres que empresa i sindicats hagin tancat un ERTO per a la plantilla, segons han confirmat les dues parts.

A falta del registre formal en el Departament de Treball de la Generalitat, Nissan se suma així a l’allau de suspensions d’ocupació provocades per la crisi del Covid-19 i que ja ha afectat altres firmes de l’automoció com SeatMercedes o Renault

Notícies relacionades

Segons han avançat des del comitè d’empresa, Nissan complementarà amb fons propis la prestació d’atur que percebran els treballadors afectats i aquesta ascendirà fins al 85% de la base reguladora. Aquesta ha sigut una línia vermella per als sindicats durant les negociacions, i en va provocar la ruptura dimecres passat. Fonts de l’empresa confirmen la quantitat.

Finalment, i després de la mediació del Departament de Treball, la direcció de Nissan i el comitè van reprendre les negociacions i aquest divendres al migdia han acabat pactant l’ERTO. Aquest s’allargarà fins que la firma d’automoció d’origen nipó pugui restablir la seva cadena logística, segons han detallat des de la UGT-FICA.