les conseqüències del Covid-19

Seat ofereix programes de formació per minimitzar l'impacte de l'ERTO

L'empresa ha presentat un pla social amb jornades formatives de vuit hores diàries percebent el 100% de la retribució

fabrica-seat

fabrica-seat / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

Després de la presentació dilluns passat als treballadors de la proposta d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), la direcció de Seat ha exposat al comitè d’empresa un pla social perquè els efectes de l’impacte de l’expedient sigui el menor possible entre la plantilla de 14.800 treballadors.

Pla social per minimitzar l’impacte de l’ERTO

La proposta de l’empresa inclou un programa de formació voluntària en matèria de prevenció de riscos laborals, així com un pla formatiu amb diversos cursos adaptats a cada una de les àrees de la planta de Martorell (des de personal de la línia de producció a aprenents, personal de manteniment i supervisors). Tot això s’oferirà mentre duri l’estat d’alarma i es podria prolongar una vegada aquest hagués finalitzat. En una nota enviada als treballadors, Seat assenyala que «el pla es divideix per jornades i és imprescindible de cada curs s’iniciï i finalitzi el mateix dia».

Notícies relacionades

Mentre duri l’estat d’alarma es facilitarà que «tots els col·lectius puguin realitzar jornades de formació online de vuit hores, durant les quals rebran el 100% de la seva retribució». Si finalitzés l’estat d’alarma i continués vigent l’ERTO, es planteja realitzar una jornada addicional de formació voluntària i presencial per a part del personal afectat, jornades que passarien a estar excloses de l’ERTO. Paral·lelament l’empresa també està ultimant cursos addicionals en sistemes informàtics i sensibilització del vehicle elèctric.

Els treballadors que optin per aquests cursos podran inscriure’s en la plataforma digital de la companyia el 23 de març per iniciar la formació l’endemà.