ELS EFECTES DEL CORONAVIRUS

Seat pararà la producció de Martorell a partir de dilluns fins a nou avís

Els problemes de proveïment dels proveïdors locals com l'empresa de rodes Trire obligarà a paralitzar la fàbrica de la marca espanyola

En una comunicació enviada als treballadors se'ls indica que només està afectat el personal relacionat amb el procés productiu fins a nou avís

seat-martorell

seat-martorell

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez / Gabriel Ubieto

Primer va ser Nissan i ara Seat. Nissan ha aturat avui mateix l’activitat a la planta de Zona Franca per falta de subministraments i, com avançava EL PERIÓDICO, el mateix factor podia colpejar Seat. Tres hores després Seat ha confirmat que aturarà la producció a la fàbrica de Martorell a partir de dilluns vinent i la mantindrà de forma indefinida fins i tot nou avís. La falta de peces procedents dels proveïdors locals (bona part d’ells establerts a la zona de l’Òdena) obliga a Seat a prendre aquesta decisió. Fonts sindicals estimen que a partir de la setmana que ve prop de 100.000 treballadors entre Nissan, Seat i els seus proveïdors hauran de romandre al dic sec.

Empresa i sindicats s’han citat el pròxim dilluns per començar la negociació d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que afectaria, en principi, els treballadors de la fàbrica de Martorell (uns 10.000) i podria estendre’s entre quatre i sis setmanes, segons van detallar fonts sindicals. Les parts romanen a l’espera de possibles mesures extraordinàries que puguin sorgir del Consell de Ministres extraordinari convocat per a dissabte i que agilizen el procediment burocràtic per materialitzar l’ERTO; segons fonts d’UGT-FICA.

L’empresa que subministra les rodesTrire, no pot proveir a les plantes barcelonines i això obligarà a paralitzar la producció. Seat ja n’havia anul·lat el torn extra de demà dissabte per a la línia 2 del León i s’estava plantejant un ERO temporal preventiu a partir de després de Setmana Santa si no es reprèn el proveïment de peces des de la Xina. Amb el que no explicaven és amb aquest contratemps local.

Notícies relacionades

En una nota enviada a tot el personal de Seat se’ls comunica que «Malgrat els esforços realitzats per l’empresa en matèria preventiva i organitzativa per mantenir l’activitat, a causa de les dificultats logístiques i productives relacionades amb la situació provocada pel Covid-19, ens veiem obligats a paralitzar la producció a la fàbrica de Martorell a partir del pròxim dilluns 16 de març, torn de matí i successius, i fins a nou avís», assenyala la nota.

Des de la marca també apunten que la mesura afecta sol al personal directe relacionat amb el procés de producció, i no així amb l’indirecte. Afegeixen que dilluns l’empresa convocarà el Comitè Intercentres per «abordar el tractament laboral d’aquesta inactivitat en fabricació». L’empresa conclou la nota felicitant-se pel procés de prevenció i contenció del virus, assenyalant que no existeix cap cas positiu entre els empleats.

Temes:

Seat