AUTOMOCIÓ

Nissan sospesa presentar per a la Zona Franca un ERTE preventiu per falta de subministraments

La fàbrica disposa de peces procedents de la Xina fins a Setmana Santa, més enllà pot ser que s'apliqui un expedient per escassetat de material

004-source

004-source / Nissan (Nissan)

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

La propagació del virus Covid-19 està arribant a tots els sectors productius. Després que Volkswagen plantegés a la representació sindical un ERO temporal per a la seva fàbrica de Navarra i que Seat ho hagi sondejat per a MartorellNissan farà el mateix amb la planta de la Zona Franca de Barcelona

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts coneixedores de les converses, la direcció de la fàbrica barcelonina pot ser que es reuneixi amb els sindicats la setmana que ve per plantejar un expedient preventiu que sembla que s’aplicarà a partir de Setmana Santa. El motiu no és cap més que la falta de subministraments de peces procedents dels proveïdores de la Xina, que fa tot just dos dies que han tornat a l’activitat. La fàbrica de Barcelona té peces disponibles fins al pròxim 13 d’abril, data a partir de la qual pot quedar-se sense proveïment.

La necessitat legal de registrar els expedients de regulació amb un mes d’antelació pot fer que els responsables de la marca iniciïn el procés la setmana que ve per arribar a la data indicada i aplicar-lo només en el cas que sigui necessari.

Notícies relacionades

Mentre no es produeix la reunió amb els representants sindicals, el que sí que ha fet la direcció de la fàbrica és comunicar a tots els empleats que puguin teletreballar des de casa seva que ho facin. Tots els treballadors la presència física dels quals no sigui essencial a la planta podran continuar desenvolupant la seva tasca des dels domicilis de forma telemàtica, i es facilitaran, a més, mesures de conciliació familiar davant de la supressió de les activitats als centres acadèmics.

També s’han habilitat mesures especials de contenció per evitar possibles contagis, com separar els treballadors que vagin al menjador per torns i en espais més amplis, així com reduir les reunions al 50% de la capacitat de les sales i limitar les visites a la planta. Tot seguint els consells del departament de salut de la Generalitat i de l’OMS.