AUTOMOCIÓ

Seat afegeix el 'cotxe multiusuari' a la seva oferta a Catalunya

La marca posarà a partir del dia 14 un total de 16 vehicles per compartir de la mà de Respiro a l'Hospitalet de Llobregat

És la segona localitat d'Espanya, després de Madrid, en implantar el servei amb cotxes de gas natural i elèctrics

seats-carsharing-company-respiro-to-operate-in-lhospitalet-de-llobregat 04 hq

seats-carsharing-company-respiro-to-operate-in-lhospitalet-de-llobregat 04 hq

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

Seat continua sumant propostes a la mobilitat urbana. Després d’anunciar la setmana passada que ho introduirà Silence en el sector de les motos elèctriques, la marca que presideix Luca de Meo ha anunciat avui la posada en marxa del servei de cotxe compartit (’cotxe multiusuari’) a Catalunya. L’aposta, que ja s’executa a Madrid des de fa uns mesos, entra en funcionament a l’Hospitalet de Llobregat amb Respiro (la plataforma de ‘cotxe multiusuari’ de Seat). La marca espanyola va adquirir Respiro el 2018 per endinsar-se en la mobilitat compartida, un sector que tots els seus actors diuen que encara avui no és rendible però en el qual s’hi ha d’estar perquè en un futur ho serà.

El servei estarà format per 16 vehicles de gas natural (GNC), que actualment Seat ofereix amb els models Ibiza, Arona i León, i en els pròxims mesos s’ampliarà amb el nou Mii 100% elèctric que s’ha presentat avui a Madrid.

Notícies relacionades

La posada de llarg d’aquest servei a Catalunya s’ha dut a terme a l’Hospitalet de Llobregat gràcies a la seva alcaldessaNúria Marín, i al responsable de Mobilitat Urbana de Seat, Lucas Casasnovas. Tots dos han coincidit en la bona acollida que tindrà aquesta plataforma compartida en una ciutat moderna com l’Hospitalet. «Volem posar a l’abast dels ciutadans solucions respectuoses amb el medi ambient per hores o dies, per als desplaçaments diaris, tant a la ciutat com fora», va explicar Luca Casasnovas.

Per la seva part, Núria Marín ha assenyalat que la implantació de Respiro a l’Hospitalet els permetrà lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental: «Continuem treballant per acostar-nos als Objectius de Desenvolupament Sostenible plantejats per l’ONU amb l’horitzó 2030».

Temes:

Seat Catalunya