MUNDIAL DE MOTOGP

Márquez continua sorprenent amb la seva segona fila a Portugal

  • Quartararo, líder de Yamaha, va aconseguir la seva primera ‘pole’ de l’any després que Direcció de Carrera anul·lés la millor tornada i la ‘pole’ de Bagnaia (Ducati)

  • El campió de Cervera, que va començar dijous amb un crono d’1h 42m 378 segons, ha aconseguit avui el sisè temps (1h 39m 121s) i ocupant la segona fila

  • La progressió de MM93 ha sigut admirable en el seu primer cap de setmana de competició després de nou mesos d’absència i tres operacions al braç dret

  • Marc Márquez (6è) surt per davant del campió Mir (9è), de Viñales (12è), de Pol Espargaró (14è) i d’un pèssim Rossi, que arrencarà des de la penúltima fila

Márquez continua sorprenent amb la seva segona fila a Portugal
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Continua sent increïble, impensable, esperpèntic, únic el comportament del pilot català Marc Márquez (Honda), de 28 anys, que, després de nou mesos sense pujar a la seva Honda, després de tres operacions al braç dret, a l’húmer, l’última de més d’11 hores al quiròfan, i setmanes de dur entrenament i rehabilitació ha aconseguit col·locar-se a la segona fila de la graella de sortida (14.00 hores, DAZN i Movistar) del Gran Premi de Portugal, que se celebra en el preciós i vertiginós traçat de Portimao, tercera prova del Mundial de MotoGP. La ‘pole position’ ha sigut per al francès Fabio Quartararo (Yamaha, 1h 38m 862 segons), només 0.259 segons més veloç que el campió de Cervera (Lleida).

El ‘Diable’ liderarà la graella dels reis, per primera vegada aquest any, després que ho fessin l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati, al GP de Qatar) i, sorprenentment, el ‘rookie’ espanyol Jorge Martín (Ducati, al GP de Doha). Es dona la circumstància que a Bagnaia li van treure la seva millor tornada a la ‘quali’ i, per tant, la seva segona ‘pole’ de l’any per haver-la realitzat amb bandera groga, mostrada a la pista per la caiguda del local Miguel Oliveira (KTM), i Martin serà baixa demà per diverses fractures després d’una espectacular caiguda a més de 250 km/h. Quartararo compartirà la primera línia amb el català Álex Rins (Suzuki, 1h 38m 951s) i el líder del campionat, el francès Johann Zarco (Ducati, 1h 38m 991s), que ha remuntat fins a la primera fila malgrat haver tingut una caiguda tot just iniciar-se l’entrenament decisiu.

Espectacular progressió

Si volem apreciar la immensa gesta de Márquez, que va començar divendres amb un crono d'1h 42m 378s a la seva primera sortida a pista i ha acabat avui amb un extraordinari 1h 39m 121s, que li dona dret a tancar la segona fila del seu primer GP després de nou mesos d’inactivitat, podem repassar la graella i comprovar, per veure, insisteixo, l’enormitat de la gesta de MM93, que el campió, el mallorquí Joan Mir (Suzuki, 1h 39m 398s) surt des de la novena plaça (tercera fila), Maverick Viñales (Yamaha, 1h 39m 807s) des del lloc 12è, Pol Espargaró (Honda, 1h 39m 710s) des del centre de la cinquena fila i el veterà Valentino Rossi (Yamaha, 1h 39m 943s) des de la posició núm. 17 de la graella.

Notícies relacionades

Márquez, que ha hagut de passar per la Q1, és a dir, la qualificació que dona dret només als dos primers (ell i Mir) per poder competir a la Q1 i aspirar a la ‘pole’ o primera línia, ha sigut el millor en aquella fase, amb un temps de 1h 39m 253s, que ja era fabulós i, després, a la definitiva Q1, per cansament, per dosificar-se, només ha sortit a pista quan restaven cinc minuts per fer únicament un intent i aconseguir aquest fantàstic 1h 39m 121s, que li permet tancar la segona fila en el seu gran premi de tornada al Mundial.

Quartararo, favorit

«Tinc molt bon ritme, estic molt content de sortir davant encara que és veritat que el temps que li han tret a ‘Pecco’ (Bagnaia) era fabulós. Crec que si em puc escapar puc marcar un ritme que veurem si segueixen els altres», va assenyalar Quartararo. «Soc feliç, molt feliç, no és normal que estigui a primera fila, ni tan sols ho és per a la Suzuki, però sempre és important sortir davant en MotoGP. Fabio ha demostrat un tremend ritme en el segon entrenament d’avui i, per tant, serà l’home a seguir», va comentar Rins. «Vaig caure en la corba 11 quan estava fent un gran crono, però per sort la moto va funcionar, vaig poder tornar a box, agafar la segona moto i jugar-me-la en l’última volta. Soc feliç, aquesta primera fila em permetrà defensar el liderat del Mundial de sortida», va dir Zarco a DAZN.