MUNDIAL DE MOTOCICLISME

La família Gresini desmenteix la mort del seu pare, publicada ja a Itàlia

  • El bicampió del món de 125 cc, de 60 anys, segueix en estat molt greu, es tem, sí, per la seva vida, però encara continua lluitant en un hospital de Bolonya

  • Els mitjans de comunicació italians van anunciar la mort de Fausto Gresini, propietari de dos equips d’elit al Mundial, a les 22.00 hores d’ahir

  • Lorenzo Gresini, fill del mànager italià, va anomenar «¡voltors!» els mitjans italians i, després de reconèixer que el seu pare està molt greu va dir: «El seu dia no serà avui»

La família Gresini desmenteix la mort del seu pare, publicada ja a Itàlia
2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L’equip Gresini Racing i la família del mànager italià del Mundial de motoclisme van publicar, a última hora d’ahir, dilluns, un comunicat en què asseguraven que el seu fundador Fausto Gresini està «en condicions extremadament crítiques», però segueix viu, minuts després que molts mitjans i televisions italianes informessin de la seva mort per coronavirus.

Molts mitjans italians, entre els quals, ‘La Gazzetta dello Sport’, ‘Il Corriere della Sera’, televisions com Sky Sport o Mediaset i webs especialitzades en motos, com gpone.com, van publicar la mort del bicampió del món de 125 cc (1985 i 1987), cosa que va provocar un gran enrenou injustificable, malgrat que Gresini, sí, està molt greu. No tots van rectificar la notícia i molt menys, com va fer gpone.com, van demanar disculpes «per haver participat en la difusió d’una notícia que ha resultat falsa».

Comunicat del fill

«Malgrat les notícies que circulen, actualment Fausto segueix amb nosaltres, tot i que en condicions extremadament crítiques», va escriure a Twitter l’equip Gresini poc abans de les 23.30 h italianes (22.30 GMT). El comunicat de l’equip va comptar amb el lament i la crítica, a la seva pàgina de Facebook, de Lorenzo Gresini, fill del gran Fausto, que va escriure: «Vull agrair a la premsa que va tenir tant tacte al comunicar i divulgar una notícia no verificada, ¡són uns voltors! El meu gran papa està molt malalt, però el seu dia no serà avui».

L’expilot italià, de 60 anys, director de l’equip Gresini Racing de MotoGP, es troba hospitalitzat a Bolonya des del desembre passat per una greu insuficiència respiratòria i està en estat crític. El bicampió del món de 125 cc (1985 i 87) havia donat positiu en Covid-19 poc abans de les vacances nadalenques i, després de passar un període inicial d’aïllament al seu domicili, va ingressar el 27 de desembre a l’Hospital Santa Maria della Scaletta, a Imola.

Lluitant contra la mort

Notícies relacionades

Pocs dies després va ser traslladat al centre especialitzat Maggiore Carlo Alberto Pizzardi de Bolonya, on va ingressar a la unitat de cures intensives amb nivells molt baixos de saturació d’oxigen a la sang, va ser induït a un coma farmacològic i va rebre una intubació endotraqueal per ajudar a l’oxigenació dels òrgans, segons es va informar llavors.

Els metges que l’atenen no han deixat mai de reconèixer que el seu estat és gravíssim i que, en efecte, Gresini podria morir en les pròximes hores o dies si no es produís un sobtat i gairebé miraculós canvi en el seu estat però, aquest dilluns a la nit, el popular bicampió de 125 cc italià seguia amb vida.